דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 69 גרם למנה\יחידה (סה"כ 6 פוקצ`ות (4 מנות מכל פוקצ`ה))

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פוקצ`ה ביתית
ככה מכינים פוקצ`ה קלה וטעימה
  • 1 לערבל בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים, להוסיף את המים (לא בבת אחת - ייתכן שימוש מעט רב יותר מהכמות המצוינת), הדבש ושמן הזית, לערבל היטב למשך כ- 5 דקות, להוסיף את המלח ולערבל כ- 2 דקות נוספות.
  • 2 להניח את הבצק בקערה (מכוסה) להתפחה של כשעה, לאחריה ללוש מעט את הבצק, להוריד את נפחו, לשמן מעט ולהניח להתפחה נוספת של כחצי שעה.
  • 3 לחלק את הבצק ל- 6 כדורים ולמרוח אותם בשמן זית. לשמן את הידיים היטב בשמן זית, למתוח את הבצק ולעצב צורת פוקצ`ה. להניח את הפוקצ`ות בתנית אפייה עם נייר אפייה משומן.
  • 4 ליצור גומות בפוקצ`ה ולהניח מעל את התוספות שאוהבים (ראו מידע נוסף). לפני האפייה למזוג מעל עוד שמן זית לפי הטעם ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • תוספות אפשריות ואהובות >>>
  • 1 עגבניות, בצל סגול, זיתים ומלח גס.
  • 2 בצל מטוגן עם פטריות.
  • 3 חצילים עם גבינה מלוחה.
  • 4 זעתר וגבינה בולגרית.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות ואת השמן לשימון הבצק, אלא רק את מצרכי הבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 8.9% 11.9% 79.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב