דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 390 גרם למנה\יחידה (4-5 כיכרות לחם)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם כפרי ביתי עם גרעיני חמנייה
לחם ביתי בסגנון כפרי
  • 1 לשים בקערת המיקסר את שני סוגי הקמח + השמרים ולערבב היטב.
  • 2 להוסיף שמן, סוכר וגרעיני חמנייה קלופים וקלויים. לערבב.
  • 3 תוך כדי ערבול, להוסיף מים בהדרגה עד שנוצר בצק די דביק. ללוש במשך 2 דקות.
  • 4 להוסיף מלח וללוש עוד 5 דקות.
  • 5 להעביר לקערה משומנת ולהתפיח במקום חמים כשעה וחצי.
  • 6 אחרי שעה וחצי להוציא את הבצק מהקערה וללוש ביד עם עוד קמח כפרי עד שנוצר בצק רך וגמיש שאינו נדבק לידיים.
  • 7 לתת לבצק לנוח 10 דקות.
  • 8 לחלק את הבצק ל- 4-5 חלקים (תלוי בגודל הלחם שרוצים). לעצב כיכרות ארוכות או עגולות ולהניח בתבניות אפייה שפיזרנו עליהן קצת קמח כפרי. לחרוץ פסי רוחב בעזרת סכין חדה על הלחם, לפזר עליהם עוד קמח, לכסות במגבת ולהתפיח עוד שעה וחצי.
  • 9 לחמם תנור ל- 250 מעלות.
  • 10 לשים על תחתית התנור סיר עם מים רותחים.
  • 11 לאפות כ- 30 דקות עד שהלחם כמעט מוכן. להוציא מהתנור ובעזרת מברשת למרוח מים על הלחם.
  • 12 לאפות עוד 10-15 דקות, עד שמתקבל קרום קשה.
  • 13 להוציא מהתנור ולצנן על רשת.
  • 14 הלחם הכפרי מוכן - בתיאבון חיוך

יש לשים לב - הערך התזונתי הוא פר כיכר לחם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 14.5% 14.5% 71%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב