דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (12 פרוסות לחם ו- 10 לחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם ולחמניות מחיטה עשירה בגלוטן וחלבון
לחם מקמח עשיר בגלוטן וחלבון
  • 1 מערבבים בקערה סוכר, שמרים וקמח יחד. יוצרים גומה ומוסיפים דבש, שמן ומים פושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים מלח וממשיכים ללוש מספר דקות עד שנוצר בצק רך וחלק (הקמח עשיר בגלוטן ולישה מעט ארוכה מאוד מתאימה לבצק הזה).
  • 2 מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק, לשים מעט (רצוי ללוש מעט על משטח מעט מקומח ולהחזיר שוב לקערה) ומתפיחים עוד כחצי שעה.
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח (להשתדל לא להוריד את האוויר) ומחלקים את הבצק לשניים.
  • 4 חצי מהבצק מעבירים לתבנית מלבנית (30X10 ס"מ) מעט משומנת, מרטיבים את פני הבצק במעט מים, מכסים ומתפיחים כ- 45 דקות. בינתיים, מהחצי השני של הבצק יוצרים 2 כדורי בצק, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
  • 5 משטחים כל כדור בצק בידיים, מגלגלים לרולדה ומשהים כ- 10 דקות. ממשיכים לגלגל לצורת נקניק באורך תבנית התנור בערך. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מספריים גוזרים אלכסונית צורה של עלים (5 עלים מכל כדור בצק).
  • 6 כעת לפי סדר מזיזים כל עלה, אחד לכיוון ימין ואחד לשמאל. מפזרים מעל מעט קמח ומתפיחים כחצי שעה.
  • 7 את פני הבצק שבתבנית המלבנית מרטיבים שוב במעט מים, מפזרים מעל את סובין החיטה ואופים כ- 35 דקות - 15 דקות בחום של 200 מעלות, אח"כ מורידים את החום ל- 180, מוציאים מהתבנית, מניחים על רשת התנור וממשיכים לאפות עד הזהבה מכל הצדדים.
  • 8 את הלחמניות אופים בחום של 190 מעלות כ- 15-20 דקות, עד הזהבה.
  • 9 בהצלחה ובתיאבון!

לחם טעים שכיף לאכול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 8.5% 11.4% 79.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב