דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (הלחם אינו מתפורר, פורסים דק)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם שיפון ולתת
לחם שיפון ביתי
  • 1 אני מכין את הבצק באופה לחם אוטומטי, ולאחר מכן מעביר לתבנית ולתנור. אם אין אופה לחם - להלן ההוראות.
  • 2 להמיס את הלתת ב- 80 מ"ל מים רותחים (כלולים ב- 430 מ"ל של המתכון. נשארים 350 מ"ל מים פושרים), לערבב היטב ולתת להתקרר מעט.
  • 3 יש ללוש את כל המרכיבים יחד (לרבות תערובת הלתת החמימה) למשך כ- 7 דקות (לישה איטית באמצעות מערבל עם וו גיטרה).
  • 4 לאחר כ- 20 דקות שוב ללוש 5-10 דקות ולתת לתפוח כשעה.
  • 5 להוציא מהקערה, לעצב לצורה של לחם (תוך לישה קלה) ולהכניס לתבנית מרווחת (כדאי שיהיה מקום להתרחב. את התבנית, רצוי ממתכת כמו טפלון, יש למרוח דק בשמן זית ולקמח עם קצת קמח).
  • 6 להשאיר להתפחה אחרונה בתבנית כ- 40 דקות (10 דקות לפני הכניסה לתנור לעשות חתכים על הלחם ליציאת האוויר באפייה).
  • 7 אפייה: מראש לחמם את התנור ל- 220 מעלות. לאפות את הלחם 10 דקות ופעמיים לשפוך חצי כוס מים פושרים לתחתית התנור ליצירת אדים.
  • 8 בתום 10 דקות ב- 220 מעלות, להוריד את החום ל- 180 ולאפות כ- 27-30 דקות נוספות. להוציא את הלחם, לתת מכה קלה בתחתית. אם נשמע צליל חלול - הלחם מוכן.
  • 9 לתת להתקרר, רצוי על רשת ולא על משטח אטום. יהיה קשה להתאפק נוכח הריחות המפתים, אך לא כדאי לפרוס כל עוד הלחם חם ולח בפנים.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מערבל או אופה לחם ללישת הבצק, תבנית טפלון ללחם, תנור.

הערך התזונתי לא כולל את הגלוטן והלתת. מומלץ לעבוד לפי התרגום לגרמים. מנה שמתוארת במתכון הנוכחי מספקת כיכר לחם של מעט מעל קילו, שניתן לפרוס לסדר גודל של 20 מנות, 50 גרם כל פרוסה. אני נוהג לחלק את הכמות לשתי כיכרות קטנות ולאפות יחד, זה לא משנה את זמני האפייה. כאשר מחליטים לאפות כמויות כפולות במתכון, יש להגדיל את זמן האפייה, אך אז העבודה פחות נוחה. כדאי לעשות כיכר של קילו על פי המתכון המוצע. אם רוצים שהלחם יהיה אוורירי יותר (קמח שיפון עושה אותו דחוס), אפשר לשחק עם יחסי שיפון-חיטה במסגרת ה- 570 גרם סה"כ. למשל, אם יהיו 250 גרם שיפון ו- 320 גרם חיטה - הלחם ייצא גדול ומנופח בהרבה, אך רוב הטעמים יישמרו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 10.3% 11.4% 69.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב