גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מטבח רוסי | » | לחם שיפון ולתת |
לחם שיפון ולתת (מאלט) כפרי בעל ארומה עשירה של שיפון ואייל כהה, 132 קלוריות למנה, 227 קלוריות ל-100 גרם
יבגני אדמובסקי, חובב אפייה, 31.05.2013
20 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (הלחם אינו מתפורר, פורסים דק)
ציוד נדרש: מערבל או אופה לחם ללישת הבצק, תבנית טפלון ללחם, תנור.
הערך התזונתי לא כולל את הגלוטן והלתת. מומלץ לעבוד לפי התרגום לגרמים. מנה שמתוארת במתכון הנוכחי מספקת כיכר לחם של מעט מעל קילו, שניתן לפרוס לסדר גודל של 20 מנות, 50 גרם כל פרוסה. אני נוהג לחלק את הכמות לשתי כיכרות קטנות ולאפות יחד, זה לא משנה את זמני האפייה. כאשר מחליטים לאפות כמויות כפולות במתכון, יש להגדיל את זמן האפייה, אך אז העבודה פחות נוחה. כדאי לעשות כיכר של קילו על פי המתכון המוצע. אם רוצים שהלחם יהיה אוורירי יותר (קמח שיפון עושה אותו דחוס), אפשר לשחק עם יחסי שיפון-חיטה במסגרת ה- 570 גרם סה"כ. למשל, אם יהיו 250 גרם שיפון ו- 320 גרם חיטה - הלחם ייצא גדול ומנופח בהרבה, אך רוב הטעמים יישמרו.
המתכון באדיבות יבגני אדמובסקי
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 132 | 227 |
חלבונים (גרם) | 3.89 | 6.71 |
פחמימות (גרם) | 24 | 41 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 1.23 | 2.12 |
שומנים (גרם) | 3.52 | 6.06 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.24 | 0.41 |
נתרן (מ"ג) | 201.1 | 346.42 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 2.91 | 5.02 |
מים (גרם) | 21.74 | 37.44 |
ויטמין B (מק"ג) | 3.8 | 6.54 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0 | 0 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 0.03 | 0.05 |
ויטמין C (מ"ג) | 0.01 | 0.01 |
סידן (מ"ג) | 8.23 | 14.18 |
ברזל (מ"ג) | 0.01 | 0.01 |
מגנזיום (מ"ג) | 0.25 | 0.43 |
זרחן (מ"ג) | 0.06 | 0.1 |
אבץ (מ"ג) | 0.01 | 0.01 |
אשלגן (מ"ג) | 0.82 | 1.41 |