דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 159 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות מ- 2 כיכרות לחם)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם שיפון עם צימוקים ואגוזים
לחם שיפון עגול עם תוספות
  • 1 בחצי כוס מים ממיסים שמרים עם סוכר, מניחים לכמה דקות לתסיסה.
  • 2 בקערת מערבל שמים את הקמחים, מוסיפים שמרים + מים, מערבלים ומוסיפים את המלח.
  • 3 מערבלים במיקסר כ- 5 דקות.
  • 4 מכסים במגבת ומניחים להתפחה כחצי שעה.
  • 5 מוציאים את הבצק מהקערה, מוסיפים לו את הצימוקים והאגוזים ומאחדים.
  • 6 מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים שני כיכרות עגולות.
  • 7 מניחים על נייר אפייה להתפחה, מפזרים כפית קמח שיפון על כל כיכר וקורצים סימנים עם הסכין.
  • 8 לאחר התפחה של חצי שעה מכניסים לתנור על 220 מעלות ל- 10 דקות, ואחר כך מנמיכים ל- 200 מעלות לעוד 25 דקות.
  • 9 בתיאבון ולבריאות חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
בריא ביחס ללחמים אחרים.

הערך התזונתי לא כולל את שתי כפיות קמח השיפון שמוסיפים מעל הכיכרות לפני האפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10% 9.3% 10.4% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב