דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (רכיבים ל- 2 לחמים גדולים (32 פרוסות))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם מחיטה מלאה ושיפון
לחם ביתי ובריא טעים ביותר
  • 1 אל קערת המיקסר מנפים את הקמחים, מוסיפים את השמרים, הדבש והמים, ולשים במשך כ- 2 דקות. מוסיפים את המלח והשמן, וממשיכים ללוש עוד כ- 10 דקות. מתקבל בצק רך וגמיש מאוד. מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
  • 2 מוציאים את הבצק אל משטח מקומח היטב, מחלקים ל- 2 חלקים שווים פחות או יותר. מכל חלק יוצרים צורה של כיכר ומניחים על מגש תנור מרופד בנייר אפייה ומקומח.
  • 3 בעזרת סכין חדה עושים 3-4 חתכים על גבי הלחם. מניחים להתפחה של 30 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל- 230 מעלות.
  • 4 אופים את הלחם במפלס הכי תחתון של התנור למשך כ- 10 דקות, מורידים את החום ל- 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 20-25 דקות. מצננים על רשת במשך חצי שעה לפני שפורסים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל הלחמים זרעי פרג או מה שאוהבים.

הכמויות מתייחסות לכוס מדידה של 240 מ"ל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 5.4% 11.8% 76%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב