דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם מחיטה מלאה ושיפון
לחם מחיטה מלאה ושיפון
לחם ביתי ובריא טעים ביותר

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (רכיבים ל- 2 לחמים גדולים (32 פרוסות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 אל קערת המיקסר מנפים את הקמחים, מוסיפים שמרים, דבש ומים, ולשים במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח והשמן, וממשיכים ללוש עוד 10 דקות. מתקבל בצק רך וגמיש מאוד. מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
  • 2 מוציאים את הבצק אל משטח מקומח היטב, מחלקים ל- 2 חלקים שווים פחות או יותר. מכל חלק יוצרים צורה של כיכר ומניחים על מגש תנור מרופד בנייר אפייה ומקומח.
  • 3 בעזרת סכין חדה עושים 3-4 חתכים על גבי הלחם. מניחים להתפחה של 30 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל- 230 מעלות.
  • 4 אופים את הלחם במפלס הכי תחתון של התנור למשך 10 דקות, מורידים את החום ל- 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20-25 דקות.
  • 5 מצננים על רשת במשך חצי שעה לפני שפורסים.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל הלחמים זרעי פרג או מה שאוהבים.

הכמויות מתייחסות לכוס מדידה של 240 מ"ל.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה משעל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)89196
חלבונים (גרם)2.71 5.99
פחמימות (גרם)1738
מתוכן סוכרים (גרם)1.13 2.5
שומנים (גרם)1.24 2.74
מתוכם שומן רווי (גרם)0.13 0.29
נתרן (מ"ג)284.1628.27
סיבים תזונתיים (גרם)1.57 3.46
מים (גרם)17.4138.49
ויטמין B (מק"ג)3.487.69
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.030.06
ויטמין C (מ"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)0.771.7
ברזל (מ"ג)0.010.02
מגנזיום (מ"ג)0.210.46
זרחן (מ"ג)0.060.12
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.771.71

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 5.4% 11.8% 76%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.