דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה (6-8 לאפות (תלוי בגודל שרוצים))

  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
    מנופה
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
    או חצי שקית טריים
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • דבש - כף (22 גרם)
    כף גדושה
  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    פושרים
  • מי סודה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
  • ספריי שמן - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לאפות ביתיות
לאפות ביתיות וטעימות
  • 1 במיקסר עם וו לישה לערבל את כל המצרכים מלבד המלח (את המים ומי הסודה להוסיף לאט לאט) עד שמתגבש בצק.
  • 2 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ- 2 דקות נוספות.
  • 3 לשמן מעט קערה (עם ספריי שמן), לשים את הבצק ולכסות עם ניילון נצמד עד להתפחה מלאה (כשעה). חשוב לציין שהבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר גמור - הוא צריך להיות רך ונעים לעבודה - בצק מעולה!
  • 4 להוריד את האוויר מהבצק ולהתפיח שוב כחצי שעה.
  • 5 לקרוץ כדורים מהבצק (6-8 כדורים - תלוי בגודל), לשמן מעט נייר אפייה (עם ספריי שמן) ולהניח להתפחה נוספת למשך כ- 15 דקות.
  • 6 לרדד כל כדור בצורה שבוחרים ועם הידיים לפתוח עוד קצת את הבצק המרודד.
  • 7 לחמם היטב מחבת טפלון ולהניח את הבצק למשך 2-3 דקות כל צד.
  • 8 להעביר ישר למגבת מטבח נקייה ולדאוג לכסות את הלאפות המוכנות (שומר על לחות הלאפה ומונע התייבשות).
  • 9 להניח לאפה על גבי לאפה ולכסות כל פעם.
  • 10 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ספריי השמן. בבצקים תמיד עדיף להוסיף את הנוזלים לאט לאט כדי שלא תיווצר עיסת בצק - לפעמים לא צריך את כל הנוזלים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 9% 10.6% 80.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב