דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי הפרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם מקמח מלא
לחם מקמח מלא בריא יותר
  • 1 השרו את גרעיני החמנייה במים הרותחים והניחו בצד.
  • 2 הכניסו אל קערת המיקסר את הקמח, הסוכר והמלח, וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו שוב.
  • 3 סננו את גרעיני החמנייה, הוסיפו יחד עם שמן הזית והמים הפושרים, וערבבו במהירות בינונית כ- 8 דקות. הוציאו את הבצק מקערת המיקסר, שמנו אותו מעט והעבירו לקערה משומנת קלות. כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה (עד שהבצק יכפיל את נפחו).
  • 4 לאחר התפיחה הראשונה, לושו את הבצק בידיים להוצאת האוויר. צרו ממנו גליל יפה והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כסו שוב בניילון הנצמד והניחו לתפיחה נוספת של כ- 45 דקות.
  • 5 חממו את התנור ל- 250 מעלות. לאחר ההתפחה השנייה, מירחו על הבצק את תערובת המים החמים והמלח, פזרו מעל מעט את הקמח המלא והקוואקר, וחיתכו בעזרת סכין חדה (או מספריים) כמה חתכים לרוחב.
  • 6 הכניסו אל תחתית התנור תבנית קטנה עם מעט מים. הכניסו את הלחם ואפו כ- 10 דקות בחום של 250 מעלות. הנמיכו את חום התנור ל- 180 מעלות והמשיכו באפייה עוד כ- 40 דקות. הוציאו את הלחם מהתנור וצננו היטב.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.7% 10.4% 11.7% 66.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב