מצרכים למתכון
17 מנות/יחידות, 126 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הג`חנונים)
- הבצק
- קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
- סוכר - 60 גרם
- מלח - 15 גרם
- מים - 485 מ"ל
- שמן קנולה - 145 מ"ל
- דבש - 25 גרם
- ממרח החמאה
- חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
- דבש - 1/2 כוס - סה"כ (172 גרם)
- לפיזור ולזילוף מעל
- חמאה - 1/4 אריזת נייר - סה"כ (25 גרם)
- דבש - כף (22 גרם)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
ג`חנון ביתי עם חמאה ודבש
- 1 ללוש בקערת המיקסר את כל מצרכי הבצק ביחד למשך כ- 5-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- 2 להעביר את הבצק למנוחה של כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
- 3 לאחר המנוחה לחלק את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם לכדור (סה"כ כ- 17 כדורים).
- 4 להעביר את הכדורים לקופסא/תבנית עם מכסה, למזוג לבפנים שמן עד לגובה חצי מכדורי הבצק ולהניח בצד למנוחה נוספת של כ- 3 שעות מינימום.
- 5 לערבב את החמאה הרכה עם הדבש עד לקבלת ממרח (יש לשים לב לא להמיס את החמאה לגמרי אלא להשאיר אותה רכה במרקם של ממרח).
- 6 לפתוח את הכדורים על משטח עד למצב שבו הם פתוחים כמו ניילון ואף שקופים (כל כדור בתורו כמובן). למרוח שכבה דקה מממרח החמאה שלנו ולקפל לצורה של ג`חנון (מהצדדים לאמצע ולגלגל).
- 7 לסדר את הג`חנונים בתבנית המיועדת להכנת ג`חנון ביתי המרופדת בנייר אפייה (מומלץ להניח בתחתית מתחת לנייר האפייה מספר פרוסות לחם שימנעו מהג`חנון להישרף בתחתית התבנית), לפזר מעל מספר קוביות חמאה חתוכות דק ולזלף דבש לפי הטעם בזילוף דק ועדין (לא להגזים עם החמאה והדבש מלמעלה).
- 8 לאפות את הג`חנונים בתנור בחום של 100 מעלות למשך כ- 12 שעות במפלס התחתון של התנור. זהו זה, מוכן! מתקבל ג`חנון ביתי בתנור הכי טעים שתאכלו!
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: סיר להכנת ג`חנון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
23.4% |
7.6% |
69% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב