ג`חנון תימני ביתי עם חמאה בתנור - אחד הג`חנונים הכי טעימים שתכינו והאמת שהוא גם קל להכנה ואין לכם מה לפחד לפני ההכנה, באחריות!, 433 קלוריות למנה, 342 קלוריות ל-100 גרם
1 ללוש בקערת המיקסר את כל מצרכי הבצק ביחד למשך כ- 5-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2 להעביר את הבצק למנוחה של כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
3 לאחר המנוחה לחלק את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם לכדור (סה"כ כ- 17 כדורים).
4 להעביר את הכדורים לקופסא/תבנית עם מכסה, למזוג לבפנים שמן עד לגובה חצי מכדורי הבצק ולהניח בצד למנוחה נוספת של כ- 3 שעות מינימום.
5 לערבב את החמאה הרכה עם הדבש עד לקבלת ממרח (יש לשים לב לא להמיס את החמאה לגמרי אלא להשאיר אותה רכה במרקם של ממרח).
6 לפתוח את הכדורים על משטח עד למצב שבו הם פתוחים כמו ניילון ואף שקופים (כל כדור בתורו כמובן). למרוח שכבה דקה מממרח החמאה שלנו ולקפל לצורה של ג`חנון (מהצדדים לאמצע ולגלגל).
7 לסדר את הג`חנונים בתבנית המיועדת להכנת ג`חנון ביתי המרופדת בנייר אפייה (מומלץ להניח בתחתית מתחת לנייר האפייה מספר פרוסות לחם שימנעו מהג`חנון להישרף בתחתית התבנית), לפזר מעל מספר קוביות חמאה חתוכות דק ולזלף דבש לפי הטעם בזילוף דק ועדין (לא להגזים עם החמאה והדבש מלמעלה).
8 לאפות את הג`חנונים בתנור בחום של 100 מעלות למשך כ- 12 שעות במפלס התחתון של התנור. זהו זה, מוכן! מתקבל ג`חנון ביתי בתנור הכי טעים שתאכלו!