גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | בלוגרים ממליצים: המתכונים שיעשו את 2016! |
והנה עוד שנה חלפה לה ואנחנו מקבלים את שנת 2016 בחום ובאהבה. השנה החלטנו (בנוסף לסיכום שנת 2015) לערוך פעילות בלוגרים טעימה במיוחד (במסגרת קהילת FoodsPeople), שלמעשה תביא לכם את המתכונים הכי טובים וטעימים שאתם חייבים לאמץ בשנת 2016 (ואם לא לאמץ באופן קבוע לפחות לנסות פעם אחת). המתכונים הם של 20 בלוגרי אוכל נבחרים שאתם לבטח מכירים, והם יכלו לבחור כל מתכון שהם רק רצו. אז קדימה - בואו נתחיל כדי שתבחינו במתכונים שאתם הולכים להכין ולאמץ בשנה החדשה...
מערכת foodsdictionary, 31.12.2015
חלק מהמנות של הבלוגרים לשנת 2016
מאיה פפיסמדוב ממליצה: קציצות עוף ברוטב ירקותאין ילד בעולם שלא ישמח לקבל מנה כזאת לארוחת הצהריים לאחר היום הארוך בבית הספר. הקציצות עשויות מחזה עוף טחון עם בצל, פטרוזיליה ותבלינים בתוספת גרגירי חומוס שכיף לדוג תוך כדי האכילה. אתם כבר יודעים את זה מזמן - כל מתכון של מאיה הוא מתכון בטוח. הצטרפו לבלוג של מאיה ולעמוד הפייסבוק שלה "חיוכים מהמטבח". ליאת קאדר ממליצה: שכבות קדאיף במילוי קרם גבינה ושוקולד לבן + סטייק סלמון במרינדת קלמנטינה מפנקתליאת אתגרה את עצמה ושלחה מתכון נפלא לסטייק סלמון במרינדה מיוחדת. אבל, ליאת כמו ליאת, חייבת לקנח במשהו מתוק! לכן, היא מפנקת אתכם במתכון נפלא לשנה החדשה מאטריות קדאיף במילוי קרם שמנת וזיגוג קונפיטורת פירות יער... אנחנו לא יודעים להחליט איזה מתכון אנחנו רוצים כאן ועכשיו כי שניהם מושלמים. ומה תגידו על היצירתיות של ליאת בהרכבת המנה? FoodsDictionary על המפה - או יותר נכון על הצלחת של ליאת! כנסו למתכון: שכבות קדאיף במילוי קרם גבינה ושוקולד לבן. כנסו למתכון: סטייק סלמון במרינדת קלמנטינה מפנקת. הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ליאת: "המתכונים של ליאת קאדר". שגית מלכי ממליצה: בצק פריך שוקולד עם קרם שמנת ותותיםאם הספקתם להכיר את שגית - בטוח הבחנתם בכך שהיא עובדת להכין קינוחים! תשמעו סיפור: פגשנו את שגית לא מזמן ממש לכמה דקות - ובכל זאת היא הספיקה להגניב לנו ליד 2 קוקילידות שאתם חייבים להכין מתישהו (מומלץ!). אז מה שגית מציעה לכם לשנת 2016? ניחשתם נכון - קינוח (: הבצק של הפאי משולב עם שוקולד, הקרם עם שמנת ואינסטנט פודינג וניל צרפתי ומלמעלה לסיום תותי שדה טריים. השילוב המושלם, כבר אמרנו? כנסו למתכון: בצק פריך שוקולד עם קרם שמנת ותותים. הצטרפו לעמוד הפייסבוק של שגית: "המתוקיה של שגית". קארי עוף וחצילים של עידן דלל: מנה אסייאתית מצוינת
עידן דלל ממליץ: קארי עוף וחציליםמה שאתם רואים כאן בתמונה זו ארוחת נודלס מושלמת עם קציצות חזה עוף בקארי וחצילים מהמטבח האסייאתי המשובח והעשיר. מנה פיקנטית טעימה במיוחד מהמזרח הרחוק. מתאים לכם לארוחת ערב מדי פעם? אנחנו מתים על המטבח האסייאתי ועל קארי במיוחד. כנסו למתכון: קארי עוף וחצילים. הצטרפו לבלוג של עידן ולעמוד הפייסבוק שלו "Foodis". יפה ימין ממליצה: פאי מוס שוקולד ותותיםשילוב נהדר של טעמים בפאי אחד. יפה ימין בחרה לכם מתכון לקינוח טעים ששווה לכם לאמץ אם בא לכם להרשים את האורחים שלכם מדי פעם. אנחנו בהמלכה של עונת התותים ואנחנו ממליצים לכם לנצל את התקופה הזאת כדי להכין את הפאי של יפה המוכשרת. כנסו למתכון: פאי מוס שוקולד ותותים. הצטרפו לבלוג של יפה ולעמוד הפייסבוק שלה: "יפצ'וק מבשלת ואופה". מיכל דינר ממליצה: פאי רועים טבעונימיכל מתמחה כמובן במטבח הטבעוני (וגם טבעוני ללא גלוטן), ואת השנה החדשה היא פותחת עם מתכון למנה עיקרית טבעונית המתבססת על המתכון המקורי והמסורתי של פאי רועים - רק בגרסא הטבעונית. מנה קראנצ'ית וטעימה משבבי סויה, ירקות ופירה תפוחי אדמה. כנסו למתכון: פאי רועים טבעוני. הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מיכל: "מיכל מבשלת טבעוני". דפנה מיכאל ממליצה: עוגיות טחינה ושיבולת שועל + סלט חסה עם אגוזים, חמוציות וגבינה כחולהאם כבר קינוחים - אז למה שלא יהיו קצת יותר בריאים? דפנה מיכאל המוכשרת מפנקת אתכם בעוגיות שכולם אוהבים עם טחינה גולמית ושיבולת שועל (קוואקר) בריאה. בנוסף, העוגיות מכילות גם אגוזי מלך ונגיעות שוקולד מריר מפנקות. גם אתם אהבתם את קופסת העוגיות של דפנה? בנוסף, קבלו מתכון נוסף של דפנה לארוחת ערב נפלאה שאתם יכולים לאמץ מדי פעם - סלט חסה עם אגוזים, חמוציות וגבינה כחולה (: כנסו למתכון: עוגיות טחינה ושיבולת שועל. כנסו למתכון: סלט חסה עם אגוזים, חמוציות וגבינה כחולה. הצטרפו לבלוג של דפנה ולעמוד הפייסבוק שלה: "מתנות קטנות - התפריט היומי". פארי ברסט צרפתי של אלירן מאור: עונג צרוף
אלירן מאור ממליץ: פארי ברסט טעים ומיוחדבטח חשבתם שאלירן ימליץ לכם על איזה מתכון קאפקייק כמו שאנחנו חשבנו (הלא הוא "מיסטר קאפקייק" בכבודו ובעצמו), אך הוא הפתיע אותנו עם מתכון מושלם לקינוח צרפתי מיוחד שנקרא "פארי ברסט". מדובר למעשה על מאפה צרפתי מבצק רבוך עם קראמבל קינמון, קרם מוסלין, לוטוס ותותים. נראה ונשמע טעים? חכו עד שתכינו. כנסו למתכון: פארי ברסט טעים ומיוחד. הצטרפו לבלוג של אלירן ולעמוד הפייסבוק שלו: "מיסטר קאפקייק". אמונה בוארון ממליצה: גלילי ירקות מטוגניםנגלה לכם סוד? אמונה בוארון לא מפסיקה להפתיע אותנו. בכל פעם אנחנו רואים כמה היא מוכשרת וכמה המתכונים שלה קלים, טעימים ומתאימים לכולם. הפעם היא מפנקת אתכם במיוחד ל- 2016 במתכון של גלילי ירקות מטוגנים (מקורי, אה?) בזיגוג רוטב צ'ילי מתוק ופטרוזיליה. גם צבעוני וגם טעים. אתם חייבים להכין בשנה החדשה! כנסו למתכון: גלילי ירקות מטוגנים. כנסו לבקר בספר המתכונים של אמונה באתר: "ממטבחה של אמונה". יוני שטרן ממליץ: סיגרים אפויים עם גבינות ועגבניות מיובשותיוני המוכשר בעל הטור "גורמה ביתי" באתר מכין תמיד דברים מיוחדים. וגם עכשיו ל- 2016 לא ביקשנו באופן ספציפי משהו מיוחד (אגב, לכל בלוגר היה חופש בחירה מוחלט) - ובכל זאת הוא הכין משהו טעים ומיוחד. הסיגרים הם מבצק פילו והטוויסט המעניין במתכון הוא ממרח העגבניות המיובשות שמוסיף המון טעם למילוי הגבינות. כנסו למתכון: סיגרים אפויים עם גבינות ועגבניות מיובשות. כנסו לבקר בספר המתכונים של יוני באתר: "ספר המתכונים של יוני". אניטה חיים ממליצה: צלי בשר ברוטב שזיפים ורימוניםאנחנו: "אניטה, מה תכיני לכבוד 2016?", אניטה: "אל תדאגו, יש לי צלי בשר ברוטב מיוחד - חכו ותראו". חיכינו ולא חלמנו על מנת צלי בשר מגרה וטעימה כזאת. המנה מכילה רוטב שזיף-רימון מפנק וגם שזיפים מיובשים (מתאים לט"ו בשבט הקרוב). בנוסף, אניטה הוסיפה גם בצל ופטריות שמשדרגים את המתכון. שווה לאמץ לארוחות קידוש וחגים! כנסו למתכון: צלי בשר ברוטב שזיפים ורימונים. הצטרפו לבלוג של אניטה ולעמוד הפייסבוק שלה: "הבלוג של lanit1". נגה גלבוע אדמית ממליצה: עוגת גבינה בתוך תפוח עץנגה היא בלוגרית חדשה יחסית באתר ואנחנו כל כך שמחים שהיא איתנו, ואנחנו חושבים שגם אתם הולכים להתאהב בה. לכבוד השנה החדשה היא מפנקת אתכם בעוגת גבינה מיוחדת - בתוך תפוח עץ! קינוח קל להכנה ויחסית מהיר ששווה שיהיה בארסנל המתכונים שאתם מאמצים. כנסו למתכון: עוגת גבינה בתוך תפוח עץ. הצטרפו לבלוג של נגה ולעמוד הפייסבוק שלה: "ריח של בית". עוגת טחינה ותמרים של אביגיל פולק כהן: עוגה מושלמת לכל סופ"ש
אביגיל פולק כהן ממליצה: עוגת טחינה ותמריםעל השילוב בין טחינה לתמרים (או סילאן) אנחנו לא צריכים לספר לכם, נכון? אם אתם לא מכירים כל כך - קחו תמר, תסירו את הגלעין ותטבלו בטחינה גולמית... פשוט מעדן. את אביגיל המוכשרת אנחנו כבר מכירים המון זמן, ואנחנו לא מתפלאים על המתכון הנפלא הזה שהיא מציעה לכם לאמץ בשנת 2016. עוגה מושלמת לקפה של סוף השבוע. כנסו למתכון: עוגת טחינה ותמרים. הצטרפו לבלוג של אביגיל: "פיסות מהחיים". כרמית דהאן ממליצה: קיש פיצה מבצק פריך מתובלשוב אותה הבעיה צצה בכל יום: "מה נכין היום לארוחת הערב?". כרמית מציעה לכם פה מתכון מעניין שתוכלו לאמץ מדי פעם בשנה החדשה - שילוב טעים בין בצק של קיש ומלית של פיצה שגם הילדים וגם המבוגרים יאהבו. אנחנו אהבנו מאוד את הבצק המתובל בעשבי התיבול - ממש מדליק. כנסו למתכון: קיש פיצה מבצק פריך מתובל. הצטרפו לעמוד הפייסבוק של כרמית: "העוגות והמאפים שלי". אורית חן ממליצה: עינוגי שוקולד ואגוזי לוז טבעוניים ובריאיםאורית חן היא מומחית לאוכל טבעוני ובישול בריא, והיא בחרה לכם קינוח טעים ובריא המורכב מאגוזי לוז ועיסת קקאו. ממש קל להכנה ויש לכם עינוגים שאתם יכולים אפילו לקחת לעבודה ולנשנש יחידה אחת בין הארוחות. שווה לנסות - אנחנו בטוחים שתאמצו את המתכון הזה. כנסו למתכון: עינוגי שוקולד ואגוזי לוז טבעוניים בריאים. הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אורית: "בישול בריא זה אפשרי". נורית פלד ממליצה: מנת שוקי עוף מהממת בבירה, בצל ותבליניםנורית, הבלוגרית הותיקה שאנחנו מכירים אותה עוד מימי ראשית האתר, ידועה תמיד בסגנון הייחודי והמיוחד שלה. כל מנה של נורית היא בצבע - מנה שנהיים שבעים רק מלהתבונן במראה שלה. הפעם היא בחרה לפנק אתכם במתכון שוקי עוף עם מרינדה מיוחדת המורכבת מבירה שחורה ושני סוגי רטבים ובתוספת בצלים מקורמלים. פשוט מנת גורמה. כנסו למתכון: מנת שוקי עוף מהממת בבירה, בצל ותבלינים. הצטרפו לבלוג של נורית ואורן בקר: "טעמיים כי טוב". עוגת נוגט, חמאת בוטנים ושוקולד טבעונית של מור אברג'יל: טעימה במיוחד לטבעוניים
מור אברג'יל ממליצה: עוגת נוגט, חמאת בוטנים ושוקולד טבעוניתמור עשתה שינוי בחיים שלה לפני כמה שנים והפכה להיות טבעונית. באתר עוד תמצאו מתכונים מהתקופה בה לא הייתה עדיין טבעונית, וזה מראה כמה זמן אנחנו מכירים וכמה עברנו ביחד. אנחנו יודעים שמור השקיעה מאוד להביא לכם את המתכון הזה, כך שכדאי לכם מאוד להציץ בו ולאמץ אותו, ואם יש לכם חברים טבעוניים - הם כל כך ישמחו כשתמליצו להם על העוגה הזאת ויודו לכם מאוד. כנסו למתכון: עוגת נוגט, חמאת בוטנים ושוקולד טבעונית. הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מור: "יאמי - טבעוני ובריא". בתיה דורון ממליצה: תבשיל בשר ראש בתוספת גרגירי חומוסהמתכון הזה של בתיה הנהדרת בא בדיוק בזמן - מנבאים לנו חורף קר עם הרבה סערות, וכשבחוץ גשום וקר - אין כמו להכין תבשיל בשר! בתיה אמרה לנו שבשר ראש הוא הכי טעים בבישול איטי. אז אמנם התבשיל הזה ייקח לכם זמן הכנה של כמה שעות - אבל התוצאה בהחלט שווה את זה. כנסו למתכון: תבשיל בשר ראש בתוספת גרגירי חומוס. רות טרכטמן ממליצה: שבלולים מלוחים ללא גלוטןהיא בלוגרית ותיקה, יש לה ספר מדהים שהיא הוציאה של מאכלים ללא גלוטן ואנחנו אוהבים אותה מאוד. רות העשירה ומעשירה מאוד את קטגוריית המתכונים ללא גלוטן באתר - קטגוריה שאנחנו שמים דגש רב על חשיבותה. רות מציעה לכם מאפה ללא גלטון בצורת שבלולים עם מילויים שונים לבחירה. כנסו להציץ! כנסו למתכון: שבלולים מלוחים ללא גלוטן. הצטרפו לבלוג של רות ולעמוד הפייסבוק שלה: "טעים ללא גלוטן". אושרה בניסטי ממליצה: סלט בורגול ורימונים קל ומהירגם אתם מוצאים את עצמכם, לאחר יום עבודה ארוך ולאחר שהשכבתם את הילדים לישון, שלא אכלתם ארוחת ערב כי "לא היה לכם זמן"? בדיוק בשביל זה אושרה מציעה לכם מתכון שאתם חייבים לאמץ כי הוא גם טעים, גם קל, גם מהיר וגם מזין. מקסימום טעם במינימום הכנה. כנסו למתכון: סלט בורגול ורימונים קל ומהיר. זהו, אלו היו 22 מתכונים מומלצים של 20 בלוגרי אוכל נהדרים שכל הזמן דואגים לכם למרשמים טעימים ומפנקים (ליאת קאדר ודפנה מיכאל פינקו אתכם ב- 2 מתכונים כל אחת). מקווים שתיהנו מהם ואל תשכחו לשתף עם החברים שלכם וגם להצטרף אל קבוצת הפייסבוק של FoodsDictionary (ולעדכן אותנו בתוצאה של מה שהכנתם!). אגב, אם אתם לא רשומים לניוזלטר של האתר - אתם יותר ממוזמנים להירשם כאן. ועכשיו - לסיכום שנת 2015 באתר! שתהיה לנו שנה אזרחית טובה והעיקר הבריאות (: |