דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת טחינה ותמרים
עוגת טחינה ותמרים
עוגת טחינה ותמרים
שילוב מופלא בין טחינה לתמרים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 בקערה מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה.
  • 3 בקערה נוספת מקציפים את הביצים עם הסוכר עד קבלת קצף תפוח, מוסיפים לאט ולסירוגין את השמן, מיץ התפוזים והטחינה הגולמית. בעזרת מטרפה ידנית או כף מוסיפים את הקמח והתמרים, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע (לא מעבר לזה).
  • 4 יוצקים את התערובת לתבנית 24 ס"מ משומנת ומקומחת קלות, ומזלפים מעל את הסילאן.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 45-50 דקות. בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם שנועצים בה. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים בה חורים בעזרת מזלג ויוצקים את הסילאן. כשהעוגה מתקררת מפזרים עליה חלבה מפוררת.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם אוהבים אפשר להוסיף עוד סילאן.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אביגייל פולק כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)458325
חלבונים (גרם)10.09 7.15
פחמימות (גרם)6143
מתוכן סוכרים (גרם)32.44 22.99
שומנים (גרם)20.24 14.35
מתוכם שומן רווי (גרם)2.78 1.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)84.32 59.77
נתרן (מ"ג)177.75125.99
סיבים תזונתיים (גרם)1.38 0.98
מים (גרם)37.5226.6
ויטמין A (מק"ג)37.6626.69
ויטמין B (מ"ג)2.21.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.14
ויטמין B3 (מ"ג)1.250.88
ויטמין B5 (מ"ג)0.470.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.589.62
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.14
ויטמין C (מ"ג)32.13
ויטמין D (מק"ג)0.460.33
ויטמין E (מ"ג)0.240.17
ויטמין K (מק"ג)0.450.32
סידן (מ"ג)38.3127.15
ברזל (מ"ג)0.590.41
מגנזיום (מ"ג)10.977.78
זרחן (מ"ג)54.4638.6
אבץ (מ"ג)0.360.25
אשלגן (מ"ג)138.5898.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.350.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.830.59
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.770.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 21.9% 10.9% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.