דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש פיצה מבצק פריך מתובל
קיש פיצה מבצק פריך מתובל
שילוב טעים בין קיש לפיצה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבד המזון שמים את קוביות החמאה, מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים בפולסים לפירורים.
  • 2 מוסיפים את עשבי התיבול, החלמונים ושמן הזית, ממשיכים לעבד ומוסיפים את המים.
  • 3 מעבדים כדקה עד להתחלת איחוד הבצק.
  • 4 מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מעבדים מעט לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור של שעה.
  • 5 מרדדים את הבצק ומסדרים בתבנית פאי. מסדרים מעל הבצק נייר כסף ומעל מניחים קטניות (שעועית לבנה או חומוס).
  • 6 אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות (אפייה עיוורת).
  • 7 מוציאים מהתנור, מורידים את נייר הכסף והקטניות ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 10-15 דקות עד להזהבה של הבצק.
  • 8 מוציאים ומצננים מעט.
  • הכנת המלית וסיום הכנת המנה:
  • 1 בסיר על הגז מחממים את שמן הזית, מוסיפים את רסק העגבניות והשום הכתוש ומטגנים כדקה.
  • 2 מוסיפים את השמנת לבישול ואת עשבי התיבול הטריים והאורגנו היבש, מבשלים כ- 5 דקות, ממליחים מעט, מורידים מהאש ומצננים מספר דקות.
  • 3 מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב את הבלילה.
  • 4 שופכים את המילוי לתוך הפאי, מפזרים מעל את הגבינות, מסדרים את הפטריות הפרוסות ומחזירים לאפייה תנור לכ- 10-15 דקות עד שהגבינות נמסות ומזהיבות מעט.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי 24 ס"מ מתפרקת.

הערך התזונתי לא כולל את האורגנו הטרי. שיטת ההכנה כוללת גם את בישול הרוטב.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)414301
חלבונים (גרם)10.38 7.55
פחמימות (גרם)3224
מתוכן סוכרים (גרם)0.2 0.14
שומנים (גרם)26.95 19.61
מתוכם שומן רווי (גרם)13.64 9.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)151 109.9
נתרן (מ"ג)1,017740.18
סיבים תזונתיים (גרם)0.76 0.55
מים (גרם)21.4715.62
ויטמין A (מק"ג)38.8928.3
ויטמין B (מ"ג)0.90.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.430.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.0210.21
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.14
ויטמין C (מ"ג)2.952.15
ויטמין D (מק"ג)0.50.36
ויטמין E (מ"ג)0.30.22
ויטמין K (מק"ג)3,7352,718
סידן (מ"ג)114.4483.29
ברזל (מ"ג)0.610.45
מגנזיום (מ"ג)6.054.4
זרחן (מ"ג)48.5635.34
אבץ (מ"ג)0.340.25
אשלגן (מ"ג)53.9139.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.440.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.920.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.850.62

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 38.3% 14.7% 45.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.