דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צלי בשר ברוטב שזיפים ורימונים
צלי בשר ברוטב שזיפים ורימונים
צלי בשר ברוטב שזיפים ורימונים
צלי ברוטב מיוחד והרבה בצל

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 255 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בישול הבשר כגוש מתבצע בסיר מלא במים עם הכורכום והבצל החתוך גס למשך כ- 3 שעות עד שיהיה ניתן לנעוץ סכין בבשר ללא התנגדות. לאחר הבישול כגוש להשאיר במקרר ללילה שלם ולמחרת לפרוס לפרוסות בעובי סנטימטר.
  • 2 הכנת הרוטב לבישול הבשר: לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה, להוסיף את הפטריות, השום, השזיפים המיובשים ורוטב השזיפים-רימונים, לבשל כ- 5 דקות נוספות ולערבב.
  • 3 לסדר את פרוסות הבשר בסיר מעל הרוטב, להוסיף את המים הרותחים (במידה וצריך אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים) ולפזר את המלח, הפלפל השחור, הכורכום ואבקת המרק.
  • 4 באמצעות כף יש למזוג את כל הרוטב על הבשר, להביא לרתיחה כך שהרוטב יתחיל לבעבע, להנמיך את האש לבינונית-קטנה ולבשל כ- 50 דקות עם מכסה. מומלץ מדי פעם "להרטיב" את הבשר ברוטב במהלך הבישול.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד פירה או אורז לבן.

ציוד נדרש: סיר רחב וגדול.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)365143
חלבונים (גרם)36.78 14.44
פחמימות (גרם)218
מתוכן סוכרים (גרם)4.97 1.95
שומנים (גרם)14.43 5.66
מתוכם שומן רווי (גרם)4.12 1.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.360.14
כולסטרול (מ"ג)104.2 40.91
נתרן (מ"ג)541.06212.4
סיבים תזונתיים (גרם)1.95 0.76
מים (גרם)170.3166.86
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.871.12
ויטמין B (מ"ג)11.834.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.470.18
ויטמין B3 (מ"ג)8.423.31
ויטמין B5 (מ"ג)1.830.72
ויטמין B6 (מ"ג)0.930.36
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.438.41
ויטמין B12 (מק"ג)6.882.7
ויטמין C (מ"ג)41.57
ויטמין D (מק"ג)0.150.06
ויטמין E (מ"ג)0.30.12
ויטמין K (מק"ג)4.751.86
סידן (מ"ג)26.3910.36
ברזל (מ"ג)4.521.77
מגנזיום (מ"ג)46.0518.08
זרחן (מ"ג)347.75136.52
אבץ (מ"ג)7.422.91
אשלגן (מ"ג)716.9281.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 19.4% 49.6% 28.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.