דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צלי בקר עם ירקות שורש
צלי בקר עם ירקות שורש
צלי בקר נפלא ליום שישי בערב או לחגים, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 481 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את החרדל, הסויה והסילאן, ומורחים על נתח הבשר השלם.
  • 2 מכניסים לתבנית עמוקה/סיר שניתן להכניס לתנור בחום של 250 מעלות לצריבה. כעבור כ- 15 דקות מוציאים, הופכים את הנתח ומחזירים לתנור לכ- 10 דקות נוספות.
  • 3 מקלפים את תפוח האדמה, הגזר וירקות השורש, ואת כל הירקות חותכים לרבעים, למעט השום שנשאר שלם.
  • 4 לאחר צריבת הבשר מכניסים את הירקות לכלי בו הוא נמצא, מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והבירה.
  • 5 את התבנית כאשר היא מכוסה מחזירים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה.
  • 6 כעבור שעה מורידים את החום ל- 100 וממשיכים לאפות כשעתיים נוספות.
  • 7 כעבור שעתיים מוציאים מהתנור ופותחים את המכסה. כאשר הבשר התקרר פורסים, מוסיפים את הירקות והרוטב ומגישים.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. התבלינים והרטבים לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)615128
חלבונים (גרם)68.93 14.33
פחמימות (גרם)327
מתוכן סוכרים (גרם)3.24 0.67
שומנים (גרם)18.94 3.94
מתוכם שומן רווי (גרם)7.22 1.5
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.680.14
כולסטרול (מ"ג)195 40.54
נתרן (מ"ג)524.93109.13
סיבים תזונתיים (גרם)3 0.62
מים (גרם)280.0158.21
ויטמין A (מק"ג)239.4249.78
ויטמין B (מ"ג)19.474.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.740.15
ויטמין B3 (מ"ג)13.912.89
ויטמין B5 (מ"ג)2.60.54
ויטמין B6 (מ"ג)1.870.39
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.499.04
ויטמין B12 (מק"ג)12.92.68
ויטמין C (מ"ג)13.722.85
ויטמין E (מ"ג)1.040.22
ויטמין K (מק"ג)46.989.77
סידן (מ"ג)73.4515.27
ברזל (מ"ג)7.31.52
מגנזיום (מ"ג)84.2517.52
זרחן (מ"ג)626.31130.21
אבץ (מ"ג)13.582.82
אשלגן (מ"ג)1,315273.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 15.4% 56.2% 26%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.