דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בצק פריך שוקולד עם קרם שמנת ותותים
בצק פריך שוקולד עם קרם שמנת ותותים
בצק פריך שוקולד עם קרם שמנת ותותים
שילוב של שוקולד, שמנת ותותים - מה צריך יותר?

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לנפות את הקמח, אבקת הקקאו, השקדים הטחונים, אבקת הסוכר והמלח.
  • 2 לערבל במעבד המזון (מג`ימיקס) או במיקסר עם וו גיטרה למשך כחצי דקה. להוסיף את החמאה וחלמון הביצה, ולא לערבל יותר מדי (רק עד לאיחוד המצרכים). ליצור כדור בצק יפה, חלק ומבריק עם היד. לא להתעסק עם הבצק יותר מדי (אסור לו להתחמם יתר על המידה).
  • 3 להעביר את הבצק אל תבנית פאי ולהתחיל עם השוליים: לאט לאט לרפד את כל התבנית (להסיר את השאריות), או לרדד בין שני ניירות אפייה ולהעביר אל התבנית. אם במהלך הרידוד הבצק מעט רטוב עדיין אז לקמח בעדינות כדי למנוע מהבצק להידבק. לחורר את הפאי עם מזלג ולהכניס למקרר לכשעה לפחות. לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 4 לאחר כשעה להוציא מהמקרר, לשים על התבנית נייר אפייה ומעל לשים דגנים (כגון שעועית, חומוס, עדשים או כל מה שיש בבית). כאשר התנור חם להכניס את הפאי לאפייה של 10-12 דקות, להוציא מהתנור להסיר את נייר האפייה עם הקטניות (אפשר לשמור בשקית נפרדת לפעם הבאה כאשר רוצים להכין בצק פריך) ולהכניס שוב לתנור לכ- 15 דקות. במידה ורוצים בצק פריך בטעם וניל אז לוותר על אבקת הקקאו ולא להפחית 3 כפות מהקמח.
  • 5 להניח את הבצק בצד להתקרר ולאחר מכן להכניס מכוסה למקרר.
  • 6 בסיר קטן לחמם על הגז את ריבת התותים (מכל סוג שאוהבים) ולבשל עד לאיחוד ושהריבה תהיה חלקה. להרטיב מעט את הבצק עם אספרסו קצר או מיץ תפוזים, ולאחר מכן למרוח 2/3 מכמות הריבה על הפאי.
  • 7 הכנת הקרם: לערבל את כל מצרכי הקרם עד לקבלת קצף חזק ויציב, ולמרוח באופן אחיד על שכבת הריבה שמרחנו (רק לאחר שהבצק קר).
  • 8 לשטוף היטב את התותים, לחתוך לפי העין ולקשט את הפאי (לאחר שמסדרים את התותים למרוח עליהם עם מברשת סיליקון את יתרת הריבה המומסת לברק ושמירת טריות הפרי). אם רוצים תותים עם שוקולד: להמיס במיקרוגל בפולסים של 40 שניות חצי חבילת שוקולד מריר 70%-60%, לטבול את התותים, להניח על נייר אפייה 3 דקות במקרר עד שמקריש, לסדר על הפאי וומעל אפשר גם להמיס שוקולד לבן.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי מתפרקת 24 ס"מ + מעבד מזון (מג`ימיקס) או במיקסר עם וו גיטרה (K) מתאים לבצק פריך.

המידות הן לפי כוס מדידה אוניברסאלית. זמן ההכנה כולל את זמן קירור בצק הפאי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)216305
חלבונים (גרם)2.96 4.17
פחמימות (גרם)2129
מתוכן סוכרים (גרם)5.72 8.07
שומנים (גרם)14.53 20.48
מתוכם שומן רווי (גרם)7.47 10.54
כולסטרול (מ"ג)61.58 86.8
נתרן (מ"ג)187.34264.09
סיבים תזונתיים (גרם)2.51 3.54
מים (גרם)15.4921.83
ויטמין A (מק"ג)8.7312.3
ויטמין B (מ"ג)0.280.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.9411.19
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.06
ויטמין C (מ"ג)9.1912.95
ויטמין D (מק"ג)0.120.17
ויטמין E (מ"ג)0.110.15
ויטמין K (מק"ג)0.430.61
סידן (מ"ג)31.4244.29
ברזל (מ"ג)0.520.73
מגנזיום (מ"ג)16.1822.81
זרחן (מ"ג)33.1746.76
אבץ (מ"ג)0.270.37
אשלגן (מ"ג)69.3497.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.40.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.380.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 35.7% 7.3% 50.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.69 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.