חני שלום,
שאלה חשובה מאוד!
שמנים כגון: חמאה, מרגרינה או שמן ניתן להמיר ברסק תפוח עץ - יחס 1:1, כלומר 100 מ"ל שמן = 100 מ"ל רסק תפוח עץ.
בד"כ אני לא ממליצה להחליף את כל כמות השומן ברסק ת"ע כיוון שאז המתכון הופך להיות דל בשומן אבל עשיר בפחמימות, המירי רק חלק מהכמות.
לגבי השמנת - תלוי במתכון, לפעמים אפשר להחליף ביוגורט או בשמנת 9% (פשטידות, עוגות גבינה וכו')
שמנת מתוקה יש מופחתת שומן 15% או שמנת צמחית מסויה 5% שומן (מתאים לפסטה ברוטב שמנת או לציפוי שוקולד בעוגה למשל). צריך לנסות ושוב זה תלוי במתכון.
לגבי הסוכר - הפחיתי בהדרגה את הכמות הרשומה במתכון, ואפי עוגות מופחתות סוכר. אם את רוצה להשתמש בממתיק מלאכותי, שימי לב לטבלאות ההמרה הספציפיות לממתיק. למשל 3 כפיות סוכרלוז= 1 כוס סוכר
בהצלחה