שלום שאול,
תירס אכן מקבוצת הדגנים הוא מקור טוב לויטמינים B1, B5, חומצה פולית, ויטמין C וסיבים תזונתיים. לגבי הכנתו, מומלץ לבשל את הקלח למספר דקות, ככל שזמן הבישול וחום הבישול נמוכים יותר כך יישמרו יותר ויטמינים (ברוב המקרים). הכי פחות מומלץ לאכול תירס מקופסת שימורים הן בשל הערכים התזונתיים הנמוכים יותר והן בשל הכמויות הגבוהות של מלח בקופסאות השימורים. בחירה טובה יותר תהיה תירס קפוא שניתן להכינו בקלות על ידי השרייתו במים רותחים כ 2-3 דק.
בתאבון!
נורית קליפר, RD דיאטנית קלינית מנהלת פורום תזונה ודיאטה
|