הודעה על הפסקת פעילות הפורומים באתר FoodsDictionary:החל מחודש נובמבר 2018, הפעילות בפורומים תופסק.כל התכנים הקיימים בפורומים ישארו ולא יוסרו מהאתר.
קרא עוד
שאלה בקשר לחלבונים
12:16 ,04.09.2011
רוניג
התחלתי דיאטה דשנה בחלבונים אבל הבעיה היא שאני לא אוכלת ביצים או טונה אז עיקר החלבון שלי הוא עוף וקטניה+פחמימה רציתי לשאול אם אכילה של עופות אורגניים כמו טבעוף ופחמימות מלאות, יגבירו את תחושת השובע (במקביל לחיוביות שבערכי התזונה הגבוהים)?
Re: שאלה בקשר לחלבונים
21:53 ,05.09.2011
ענבר ויטנברג
שלום רב
בואי ננסה לעשות קצת סדר : 1. לפני שאענה על שאלתך בהקשר לחלבונים אציין שמדובר בחלוקה גסה כיוון שכם מזונות שנחשבים לפחממות כמו לחם אורז ופסטה מכילים חלבונים וכאשר אנו צריכים לספור ממש את כמות החלבון בתזונה לדוגמא עבור חולי כליות המוגבלים בצריכת חלבון אנו בהחלט מתחשבים גם בכמויות החלבון הללו 2. אני מניחה שאת התכוונת לתזונה המכילה יותר מזונות מקבוצת החלבון. החלוקה לקבוצות נעשית על פי הרכיב העיקי שבמזונות. קבוצת המזנות העשירים בחלבון מתחלקת לשנים : א. המזונות המכילים חלבון מהחי - כל מוצרי החלב למינהם :גבינות יוגורטים משקאות חלב וכו , מוצרי הבשר עוף הודו ודגים (לא רק טונה) וביצים. ב. מזונות המכילים חלבון מהצומח -הקטניות שיש לזכור שהם מכילים גם פחממות . בקבוצה זו אנו כוללים את הסויה הפול העדשים החומוס גרגרים והאפונה. קבוצה זו יכולה לשמש כתחליף חלקי לחלבון מן החי כיוון שהחלבון במזונות הנל אינו שלם כלומר אינו מכיל את כל חומצות האמינו כמו בחלבון מן החי ולכן יש לשלב אותה עם מזונות מקבוצת הדגנים כמו אורז חיטה תירס וכו כדי לקבל את החלבון המושלם דוגמאות לשלובים כאלה הם לחם עם ממרח חומוס (מחומוס גרגרים) מגדרה - עדשים עם אורז ועוד. 3. אם אינך אוהבת ביצים ודגים את עדין יכולה לאכול מוצרי חלב עוף בשר והודו כמקור לחלבון מהחי ובנוסף גם קטניות- המזונות שהוזכרו לעיל. 4. מנגד ישנה קבוצת המזונות העשירים בפחמימות (מורכבות) הכוללת את הלחם האורז הפסטה תפוח אדמה תירס פתיתים וכו - ישנם כאלה המכילים פחממות רגילות כמו אורז לבן לחם אחיד וכו וישנם המכילים פחממות מלאות - דגנים מלאים -אורז מלא בורגול ועוד. 5. לגבי תחושת השובע ודיאטה דשנה בחלבונים לא כל כך ברור לי כוונתך: האם את מתכוונת לדיאטה המכילה יותר חלבון ופחות פחמימה במטרה לרזות ? אם כן רק אסביר שיש תאוריה התומכת בדיאטה כזו והיא אומרת שחלבונים נותנים יותר תחושת שובע מפחממות כיוון שאינם גורמים להפרשה מוגברת של אנסולין כמו שפחמימות עושות בשל התפרקותן לסוכרים. אינסולין מופרש מהגוף בתגובה לאכילת פחמימות במטרה להחדיר את הסוכר לתאים. זהו הורמון אנבולי המעורר רעב. אכילה מרובה של פחמימות תגרום לפירוק מוגבר לסוכר ולהפרשה מוגברת של אינסולין ולכן לרעב מוגבר. 6. יחד עם זאת פחמימות נדרשות לגוף בכמות מסוימת לשם אספקת אנרגיה לתאי הדם והמוח שלא יודעים לקבל אנרגיה מרכיבים אחרים. ולכן גם בדיאטות עשירות יותר בחלבונים מומלץ לכלול כמות מסוימת של מזונות המכילים פחממות מורכבות כמו אורז פסטה לחם - עדיף מדגנים מלאים וכן פירות לספק צרכים אלה. דיאטה שהיא כמעט ללא פחממות (כמו דיאטת אטקינס) יכולה להיות בעייתית לאורך זמן ולא מומלץ לעשותה ללא פיקוח רפואי . פחממות מדגנים מלאים ומקטניות הן בהחלט עדיפות בשל תכולת הסיבים הגבוה יותר הגורמת גם להפחתת רמות סוכר וכולסטרול וגם אכן לתחושת שובע גבוהה יותר. 7. יש כמובן לזכור לשלב ירקות וכן מזונות מקבוצת השומן הבריא בכמות קטנה כמו אבוקדו טחינה שמן זית וכו . 8. רק תזונה שמכילה מזונות מכל קבוצות המזון שהוזכרו היא מאוזנת ולשם בנית היחסים הנכונים חשוב ומומלץ להגיע לדיאטנית קלינית כדי לספק לגוף את כל צרכיו 9. ואחרון אחרון חביב לגבי שאלתך בנושא עוף אורגני - לא ברור עד כמה הוא באמת אורגני ולכן יש עדין ויכוח לגבי יתרונות תזונתיים. בכל מקרה באשר לתחושת השובע אין כמובן שום קשר ואין הבדל בין עוף אורני לעוף שאינו אורני
אמנם הארכתי בתשובתי אך היה לי חשוב לעשות סדר בדברים ובמושגים שלפעמים קצת מבלבלים . מקווה שהבהרתי את הדברים בהצלחה ענבר