שלום רב
הנתון שנתת עבור רימון אינו ידוע לי. באופן כללי פירות וירקות מומלץ אכן לסחוט מיד לפני השתיה , בגלל אובדן הויטמינים עקב החשיפה לחמצן. אגב עצם החיתוך והסחיטה גורמים כבר לאבדן חלקי של הויטמינים (בעיקר ויטמין C) אבל גם לאבדן הסיבים שיש בפרי ובירק ,שחשובים מאד ליצירת שובע לתקינות העיכול ולבריאות בכלל. מעבר לזה בכוס מיץ סחוט יש 3 מנות פרי מה שהופך את המוצר למרוכז בקלוריות ובסוכר. ככלל במיוחד עבור אנשים הסובלים מהשמנה / עודף משקל/ סוכר גבוה הנטיה היא להמליץ על אכילת הפרי בשלמתותו ולא על שתית מיץ פרי בגלל כל מה שהזכרתי . בברכה ענבר
מנהלת פורום תזונה ודיאטה
|