שלום! אני ליאת ואני מאמנת תזונה. הרבה דיאטנים ממליצים על מוצרי חלב (חלב ניגר, יוגורט ומעדנים, גבינות) דיאט, ז"א אפס אחוזי שומן. כידוע, החלב פרה הוא בעל אחוז שומן (משהו שנע בין 3%-4%), חלב כבשים נע בין 4% וחלב עיזים גם. ונכון שכל סוגי החלב עוברים המגון, ז"א מוציאים מהם את השומן ומחזירים בתהליך המגון כך שיתאים לצרכי האוכלוסייה. כך עולה, שמוצרים חלב ללא שומן כלל הם מוצרים, מופחתים, בערך תזונתי שנמצא באופן קבוע בחלב. ותשאלו, בשביל מה אני צריך שומן בחלב? הרי זה סתם משמין?! אבל, שומן בחלב יש לו מטרה, למשל לעזור לויטמין D שנמצא בו להשמר ולאחר מכן להספג בגוף. ויטמין D הוא חשוב ביותר, אבל מה שמעניין אותנו במיוחד זה היכולת שלו לספוג סידן לגוף, והרי זו אחת הסיבות העיקריות שאנו צורכים מוצרי חלב. זאת ועוד, שחלב ללא שומן, עדין סמיך ומלא כמו חלב רגיל, אז איך זה יתכן? שמים בו דברים אחרים, כמו פחמימות, ממתיקים מלכותיים (במיוחד במוצרי דיאט מתוקים) וכו'. אז בקנייה הבאה שלנו, אולי נחשוב על מוצרי חלב לא עם אפס אחוז שומן, גם 1.5% יכולים להיות טובים, ו3% וודאי וודאי. בתיאבון!
|