שמי ליאת גורן ואני מאמנת תזונה. רציתי לספר על חברה שלי שאוהבת לבשל. האוכל האהוב עליה הוא קציצות ברוטב אדום, עם ירקות מבושלים ביחד, אותו היא מניחה על אורז לבן. את הקציצות היא קונה מבשר משובח (בקר) והיא שמה (שיתבשל ביחד) ברוטב שכולל בתוכו רסק עגבניות, ירקות כגון חצילים, תפוחי אדמה, פלפלים ובצל, וכמובן המון תבלינים שהיא מסרבת להגיד לי מה הם. כשהיא מכינה את הקציצות האלה, הבית כולו נמלא ריח ואז השאלה הנשאלת היא מתי זה מוכן? היא עונה "שישב כמה שיותר על האש, ככה אני יודעת שהבשר מוכן והירקות רכים רכים". ואני שואלת את עצמי, לא חבל?! כל הערכים התזונתיים שנעלמים ביחד עם הבישול הארוך הזה? הויטמין C, הליקופן וכו'. אז נכון שבשר צריך להיות רך, אך לא חייבים בשר בקר תמיד ואפשר לעשות קציצות גם מהודו או עוף, או ערבוב שלהם, שידוע שמוכנים מהם יותר, וכן לדאוג לאדות את הירקות קודם ורק להוסיף אותם לקציצות, או פשוט לא להעמיד אותם כל כך הרבה זמן על האש, לא הכל צריך להיות רך (אלא אם כן אתה תינוק או זקן).והאורז, יכול להיות בסמטי (אינדקס גליקמי נמוך יותר, או מלא, או אפילו בסמטי מלא) תחשבו על זה:) בתיאבון!
|