שלום חברים! קראתי את הכתבה המרתקת של גאיה פרנקל על שומן טרנס. אני יודעת שהשם שומן טרנס הוא די מפחיד, ועכשיו מחוייבים לכתוב על גבי המוצרים אם יש שומן טרנס או לא. אבל הייתי רוצה להבהיר, שומן טרנס הוא שומן צמחי מוקשה, זאת אומרת שפעם הוא היה שמן צמחי (למשל זית) ואז עשו לו הידרוליזציה והרוו אותו במיימנים, ועכשיו הוא רווי (כמו שומן רווי בסטייק) רק מן הצומח. אז וודאי תגידו שעדיף שומן רווי מן הצומח מאשר שומן מן החי (למשל בלו-בנד או במילים אחרות מרגרינה). אבל התשובה היא ממש לא! הגוף מזהה שומן רווי מן החי, מאבות אבותינו, אבל שומן צמחי מוקשה, שזו המצאת המעבדה במאה ה-20,הגוף לא מזהה, ולכן לא מפרק ומשאיר בגוף למשך שנים, אם לא לעד!. אז זה לא משהו שנרצה להביא לילדים, ולא לאף אחד, כי דבר שלא מתפרק שישאר בגוף, זה רע ונורא! ושומן צמחי מוקשה אנחנו רואים על גבי כל מיני מוצרים, ואגב כשאין שומן טרנס זאת אומרת שלא סימנו שיש, לא אומר שאין... זה אומר שיש פחות מ0.5% במוצר, אבל בכל זאת יש, רק לא צריך לסמן. אז דעו שכל מוצר שיש לו חיי מדף גבוהים, רוב הסיכויים שיש בו שומן צמחי מוקשה (קרקרים, לחם, חטיפים, וגם סלטים כמו חומוס, אחרת איך זה נשמר במשך חודש?!). אז בעניין השומן הצמחי המוקשה, זה יותר מבחינת ראו ויראו! בתיאבון!
|