שלום
סחוג הנו ממרח העשוי מפלפלים אדומים או ירוקים. נהוג להוסיף לסחוג הירוק גם עשבי תיבול ככוסברה ושום. בדרך כלל מכינים את הסחוג הירוק מפלפלים טריים (לא תמיד) אך אין זה אומר כי ערכיו התזונתיים רבים יותר מהסחוג האדום כפועל יוצא של תהליך העיבוד (בכל תהליך עיבוד יש איבוד של ויטמינים ומנרלים). כך שאני בספק אם יש הבדל משמעותי בערכים התזונתיים בין הסחוג הירוק לאדום. נהוג לסווג סיווג גס, בין מאכלים אדומים לירוקים: ירוק בדר"כ נחשב למזון מנקה רעלים ואדום לכזה שתורם לבריאות הדם, "בונה דם" ומזין. אך זהו סיווג כללי. אני לא רואה כל הבדל במקרה זה של הסחוג.
תשובה לשאלה "האם סחוג בריא" היא תלוי למי.. אסביר: מאכלים חריפים אינם מתאימים לכל אחד וביחוד לא לאנשים הסובלים מבעיות במערכת העיכול כאולקוסים, צרבות ולכאלו הרגישים לחריף. סחוג עשוי להחריף בעיות אלו. במידה ואינך סובל/ת מצרבות ו/או אולקוסים וכו' - אין מניעה לצרוך סחוג.
כמו כו, ככל מזון חריף, כדוגמאת פלפל חריף, צ'ילי, ג'ינג'ר, גם הפלפל החריף/סחוג הנו מזון "מחמם וממריץ" ולבעלי לחץ דם גבוה מומלץ להמנע מצריכת מזונות אלו או לצרוכם במידה מתונה.
הסחוג עשוי לעזור להעלאת קצב חילוף החומרים והפריסטלטיקה (תנועתיות המעי למניעת עצירות וכו') אך שוב, כמו בכל דבר אחר בחיים
- יש לצרוך במידה ולא להגזים והכי חשוב להיות קשובים לגוף ולהמנע מצריכת מזונות הגורמים לתופעות לוואי כאלו או אחרות.
בברכה
יעל רחמנוב
טיפול תזונתי במחלות נפוצות
054-3480680