דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

36 מנות/יחידות, 16 גרם למנה\יחידה (כ- 36 יחידות (קליפות))

  • סוכר - 500 גרם
  • מיץ לימון - 1/3 כוס קטנה - סה"כ (66 מ"ל)
  • הל טחון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • קליפות אשכולית - קליפות מ- 3 אשכוליות
  • מי ברז - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קליפות אשכולית מסוכרות
  • 1 לגרור קלות את קליפת האשכוליות במגררת, לחתוך לרצועות לאורך (כ- 12 יחידות מאשכולית אחת) ולהשרות במים ליומיים (להוצאת המרירות).
  • 2 יש להחליף את המים כל 12 שעות ומדי פעם לסחוט את הנוזלים מהקליפות להוצאת המרירות ולהשיב להשריה במים.
  • 3 לאחר יומיים להניח את הקליפות בסיר עם מים רותחים המכסים את גובה הקליפה, להביא לרתיחה נוספת, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה נוספת.
  • 4 לסנן את הקליפות ולשטוף במים קרים.
  • 5 לבשל בסיר חדש, רבע כוס מים, מיץ לימון והל, לערבב היטב, להביא לרתיחה ולהעביר לאש נמוכה.
  • 6 לסחוט את הקליפות משאריות הנוזלים, להוסיף אל הסירופ שבסיר, לערבב כדי שהקליפות יספגו את הסירופ אל תוכן (יש להיזהר מחריכת הקליפות).
  • 7 להניח את הקליפות על מגש לייבוש כיום.
  • 8 למחרת אפשר לטבול את הקליפות באבקת סוכר ולפזר קוקוס מעל (למי שאוהב).
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי של המתכון אינו כולל את קליפות האשכוליות. זמן הכנה: יומיים השרייה, כשעה בישול ויום נוסף לייבוש הפרי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 0% 0% 99.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב