דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 94 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הבייגל)

  • הבצק
  • קמח לבן - 4 כוסות - סה"כ (620 גרם)
  • סוכר חום - כף שטוחה (17 גרם)
    סוכר חום כהה
  • דבש - כפית (9 גרם)
  • מלח - כפית גדושה
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • חמאה - 20 גרם
    או מרגרינה או 3 כפות שמן
  • מים פושרים - כוס ורבע עד כוס וחצי - לפי ספיגה
  • מי חליטת הבייגל
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • סודה לשתיה - כפית גדושה (11 גרם)
  • מים - ליטר אחד

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מתכון לבייגל
בייגל פרעצל ביתי
  • 1 לשים לבצק חלק אך לא דביק, מתפיחים כשעה עד שיכפיל נפח.
  • 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח, יוצרים גליל ומחלקים את הבצק בעזרת סכין ל- 6 עד 8 חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק ארוך בקוטר של ס"מ בערך ויוצרים את הצורה של הבייגל.
  • 3 מי חליטת הבייגל: מקרמלים את הסוכר בסיר עד שמגיעים לצבע ענברי מעט כהה (נזהרים שהסוכר לא יישרף, במקום לקרמל את הסוכר אפשר פשוט לערבב במי החליטה כף סילאן - יוצא מעולה!). מוסיפים ליטר מים רותחים בזהירות (מנמיכים את האש בזמן הזה ואח"כ שוב מעלים) וכפית גדושה סודה לשתייה. חולטים כל בייגל במי החליטה שהכנו, בערך חצי דקה כל צד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 4 מפזרים מעל מלח גס, שומשום או פרג (אפשר מעט מהכל), משהים כרבע שעה לפני אפייה ואופים בחום של 190 מעלות עד הזהבה - בערך כ- 20 דקות.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את התוספות שעל הבייגל (מלח גס, שומשום, פרג).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 4.4% 10.6% 85%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.05 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב