דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (גלילים באורך 10 ס"מ ובקוטר 2 ס"מ)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ממתק קוקוס ורוד
ממתק קוקוס נוסטלגי
  • 1 בקערת מיקסר שמים את הקוקוס ושמן הקוקוס.
  • 2 בסיר קטן שמים את הסוכר, המים והגלוקוז, ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח שמים שעון וממשיכים ברתיחה במשך 5-7 דקות (למי שיש מדחום מודדים 110 מעלות). מכבים את האש.
  • 3 מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה על מהירות איטית ומוזגים לאט את הסירופ. ברגע שהסירופ כולו במיקסר ממשיכים עוד 30 שניות ומפסיקים.
  • 4 בעזרת מרית מערבבים כדי לוודא שהכל אחיד, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה למנוחה של 20 דקות במקרר. התערובת מאוד דביקה וטיפה חמה בשלב הזה.
  • 5 בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את הקוקוס עם סירופ הפטל וממוללים בין האצבעות עד שהקוקוס בצבע ורוד.
  • 6 מוציאים את תערובת הקוקוס מהמקרר (היא טיפה דביקה אבל ברמה שאפשר לעבוד איתה). לוקחים כמות קטנה מהתערובת, מעבדים טיפה ומגלגלים לגליל באורך 10 ס"מ ובקוטר של 2 ס"מ. מגלגלים את הגלילים בקוקוס הורוד ומניחים בצד.
  • 7 שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר או במקרר. אגב, אפשר גם להקפיא אותם! יוצא ממתק קוקוס ורוד פשוט מושלם.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 כמו שכתבתי בהתחלה, לא צריך מדחום למרות שרשמתי לאיזה טמפרטורה הסירופ מגיע.
  • 2 במקום סירופ פטל אפשר 2 טיפות של צבע מאכל ורוד (טבעי או אחר).
  • 3 במקום להכין גלילים אפשר להכין כדורים קטנים, לגלגל בקוקוס ורוד ולשים במנג`טים.
  • 4 מי שאוהב יכול להוסיף כמה טיפות תמצית מי ורדים לסירופ אחרי שמכבים את האש. אני לא הוספתי, עניין של טעם אישי.
  • 5 במקום שמן קוקוס אפשר להשתמש בחמאה או מחמאה.

ציוד נדרש: משקל ביתי + מדחום (לא חובה).

הערך התזונתי לא כולל את הגלוקוז. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 35.5% 3.5% 53%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב