גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | ספורט וכושר גופני | » | בעיות קשב וריכוז אצל ילדים: כלים יישומיים |
הפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) היא הפרעה נוירו התפתחותית שתסמיניה העיקריים הם קשיי קשב וריכוז, היפראקטיביות ואימפולסיביות. עם זאת, היום מוכרים גם תסמינים אחרים לבעיה זו, ולעיתים נדמה כי הם הפוכים: היסח דעת, מהירות עיבוד איטית והיפואקטיביות - כלומר תת פעילות. שמה של קבוצת תסמינים אלה, הנחשבים אף הם כהפרעות קשב שקטות היא ADD.
ד"ר איתי זיו (Ph.D), ד"ר בתחום אימון ומנהל ספורט, 18.12.2017
הילד סובל מהפרעות קשב וריכוז?
מה הן הפרעות קשב וריכוזעל פי נתוני משרד הבריאות כ- 10%-5% מהילדים בישראל סובלים מהפרעות קשב וריכוז. הפרעת הקשב הינה מולדת ואינה נעלמת עם השנים. אמנם מדובר בהפרעה רפואית, אולם בשל מורכבותה, ישנן השפעות נרחבות מעבר ללמידה גם בחיי היום יום ככלל. כלומר, הפן הפסיכולוגי התנהגותי הוא המשמעותי ומכאן שמעבר להתערבות רפואית, נדרשת פעמים רבות התערבות טיפולית רגשית, פארפואית ולימודית. התערבות טיפולית רגשית מתבצעת אצל איש מקצוע ובמהלכה מתרחש תהליך לימוד של הילד בו מושם דגש על התנהלות במצבים שונים. בדומה לעובדה הגורסת כי פעילות ספורטיבית היא בעלת השפעה חיובית על כלל האוכלוסיה, נמצא כי לפעילות ספורטיבית השפעה מיטיבה גם על הלוקים בהפרעת קשב על פני כל הספקטרום. היא תשפיע על כאלו הנמנים בין היפואקטיביים ועד היפראקטיביים, כאשר חשוב לציין כי האפקטיביות משקפת את מידת התאמת הפעילות לתסמינים כמו גם התייחסות המאמן באופן מותאם ונכון אל המתאמן. על כן, חשוב מאוד להבין ולהכיר את סוגי הפעילות הגופנית האפשריים והתאמתם לילדים המתאמנים. מי הם הילדים המתאמניםעל מנת להתאים את הפעילות המסייעת להקלה על הפרעות הקשב, יש לבדוק גם מה הוא סוג הפעילות הגופנית האידיאלי ביותר עבור הילדים:
לקריאה נוספת: סוג האימון המתאים לכל ילדלאחר שהסכמנו כי פעילות גופנית מסייעת להקלה על הפרעות קשב ובדקנו מה היא סוג הפעילות המומלצת, כעת נבדוק מה הוא סוג האימון המומלץ עבור כל ילד:
לסיכוםישנם לא מעט ילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז מגוונות מאוד. כיום, ישנו מענה נרחב עבור הצרכים השונים של מי שסובל מבעיות אלה, וניתן לשפר באופן ממשי את איכות חייו באופנים שונים. כמובן, שחשוב לעשות זאת עם הדרכה של איש מקצוע מוסמך כמו פסיכולוג או פסיכולוג ספורט, נוירולוג, פסיכיאטר, מאמן כושר עם התמחות באימון ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז, דיאטן קליני עם התמחות בתחום הספורטיבי (במידה והילד עוסק בכך על בסיס קבוע) ועוד. הכותבים הם דגנית גלסמן, פסיכולוגית חינוכית מומחית ופסיכולוגית ספורט, וד"ר איתי זיו (Ph.D), עוסק מזה שנים בתחום הפעילות גופנית, ספורט וחדרי כושר. אל האתר של איתי: www.itaiziv.co.il |