קרם חמאה (Buttercream) הוא קרם שיש לו וריאציות שונות שכדאי לכם להכיר את כולן. יש קרם חמאה אמריקאי המורכב מחמאה רכה, אבקת סוכר ומעט שמנת או חלב בדרך כלל (ללא ביצים כלל) והוא מיועד לציפוי עוגות ופחות כמילוי, יש קרם חמאה שוויצרי (או קרם חמאה איטלקי, תלוי את מי שואלים) המורכב מחמאה עם חלבוני ביצים (ולכן צבעו לבן), ויש קרם חמאה צרפתי המורכב מחמאה עם חלמוני ביצים (ולכן צבעו צהוב ולא לבן כמו השוויצרי/האיטלקי). אז קדימה - בואו ללמוד איך להכין קרם חמאה ב- 3 אופנים שונים.
קרם חמאה אמריקאי הינו קרם אהוב במיוחד על האמריקאים ונהוג לפגוש אותו כקרם לקישוט על מאפינס, דונאטס, עוגות, מאפים ועוד. היתרון של קרם חמאה אמריקאי הוא שהוא עמיד, יציב וחזק יחסית, אין חובה לשמור אותו בקירור אלא בטמפרטורת החדר (בניגוד לקצפת, וגם תוכלו לשמור אותו כ- 4-5 ימים במקרר), וכמו כן הוא קל מאוד לזילוף ולקישוט (גם גמיש כמו פלסטלינה ולכן ניתן לעיצוב בקלות יחסית). ניתן להוסיף לקרם מגוון תמציות טעם איכותיות (עדיפות לוניל קלאסי) וגם צבעי מאכל לקישוט. קרם חמאה אמריקאי הינו קרם מתוק ועשיר, ולכן נהוג שלא להוסיף כמות סוכר רבה לקינוח אותו מקשטים בקרם זה. במידה ותרצו להכין קרם חמאה אמריקאי פרווה, תוכלו להחליף את החמאה במרגרינה בטעם חמאה. בנוסף, אין בעיה "לשחק" עם המרקם ולהוסיף עוד מים/שמנת/חלב לקרם למרקם רך יותר. אז איך מכינים קרם חמאה אמריקאי?
המרכיבים:
250 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר וחתוכה לקוביות (לא מלוחה).
2.5-3 כוסות אבקת סוכר.
2-3 כפות חלב או שמנת מתוקה.
כפית מחית/תמצית וניל איכותית.
קורט מלח (לא חובה).
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם בלון הקצפה (או וו גיטרה) מניחים את החמאה הרכה, חצי מכמות אבקת הסוכר, חצי מכמות החלב או השמנת המתוקה, מחית הוניל והמלח, ומקציפים במהירות בינונית למשך כ- 30-50 שניות עד לקבלת תערובת חלקה (ניתן גם במיקסר ידני).
מוסיפים לקערת המיקסר את יתרת אבקת הסוכר והנוזל, וממשיכים להקציף כדקה נוספת במהירות גבוהה או עד לקבלת קרם חמאה אמריקאי מושלם ואחיד במרקם שאתם אוהבים.
הערות:
ניתן ואף רצוי "לגרד" עם לקקן את דפנות קערת המיקסר.
יש לשמור את הקרם במקרר ולפני השימוש להקציף שוב מעט.
ניתן להעביר לשקית זילוף עם צנטר מתאים ולהשתעשע ביצירת קישוטים מושלמים על הקינוח (ניתן גם למרוח את הקרם בעזרת כפית או סכין מריחה).
מומלץ לכסות את קערת המיקסר בניילון נצמד או מגבת לחה כדי שהקרם לא יתייבש.
זהירות - הקרם מתוק מאוד! השתמשו בו בתבונה (:
רעיונות לשדרוג: ניתן להוסיף רום, תמצית שקדים, אבקת קקאו, גרידת לימון, גרידת תפוז או צבעי מאכל כך שיתקבל קרם חמאה צבעוני לקישוט קינוחים (כמה טיפות של צבע מאכל, עדיף צבע מאכל ג'ל, תוך כדי ההקצפה).
איך מכינים קרם חמאה שוויצרי או קרם חמאה איטלקי?
קרם שוויצרי-איטלקי הוא קרם המורכב מחמאה כמובן, אבקת סוכר וחלבוני ביצה (הלבנים ולא הצהובים). וככה תכינו אותו בקלות לבד בבית:
המרכיבים:
2 חלבונים L.
2-3 כפות אבקת סוכר.
200-250 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות בטמפ' החדר.
200-250 גרם אבקת סוכר.
1-2 כפיות מחית וניל.
אופן ההכנה:
ממיסים בבן-מארי את אבקת הסוכר בחלבונים עד למרקם מיימי יחסית (לא לחמם יותר מדי) תוך כדי טריפה מתמדת.
מקציפים את החלבונים עם אבקת הסוכר המומסת במיקסר ידני או רגיל במהירות גבוהה עד לקבלת קצף לבן וסמיך יחסית.
מוסיפים את קוביות החמאה הרכה בהדרגה ואת אבקת הסוכר הנוספת, וממשיכים להקציף כמה דקות נוספות עד לקבלת קרם חמאה במרקם הרצוי.
הערות:
הקרם מתאים למילוי ולציפוי קינוחים שונים.
ניתן לצבוע את הקרם בכל צבע מאכל (עדיפות לצבע מאכל ג'ל).
ניתן להוסיף לקרם תמציות טעם שונות לפי הטעם.
עדיף לעשות שימוש בחמאה איכותית, אך גם עם חמאה רגילה זה יעבוד לכם.
ניתן להוסיף קרם טרטר (לא חובה).
איך מכינים קרם חמאה צרפתי?
קרם חמאה צרפתי מורכב מחמאה כמובן, אבקת סוכר וחלמוני ביצה. הקרם צהוב בשל השימוש בחלמונים, והוא נפלא כקרם למילוי ולציפוי. ככה תכינו אותו:
המרכיבים:
- פרסומת -
100 גרם אבקת סוכר.
3 כפות מים.
5 חלמונים L.
200 גרם חמאה רכה (אך לא מאוד) וחתוכה לקוביות בטמפ' החדר.
כפית מחית וניל.
קורט מלח (לא חובה).
אופן ההכנה:
מערבבים את הסוכר והמים במחבת, מחממים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה עד לקבלת סירופ סוכר (בערך 120 מעלות אם אתם מודדים עם מד טמפרטורה) ומסירים מיד מהאש (לתאם זמנים עם החלמונים בסעיף השני, לא להגיע לטמפרטורה גבוהה מדי).
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף סמיך.
כשהמיקסר פועל על מהירות נמוכה-בינונית, מזלפים לאט לאט את סירופ הסוכר חם לקערה עם חלמונים.
מוסיפים את קוביות החמאה, כל פעם קובייה אחת, ומאפשרים לכל קובייה להיטמע לפני הוספת הקובייה השנייה. מוסיפים את מחית הוניל והמלח, וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה כ- 5-6 דקות או עד שקרם החמאה חלק וקרמי.
הערות:
ניתן בהחלט להכפיל כמויות לפי הצורך.
ניתן להוסיף תמציות טעם וצבעי מאכל.
ניתן לציפוי, לזילוף ולמילוי (מקרונים, עוגות ומאפינס, או אם יש חלמונים מיותרים שאתם לא יודעים איך לעשות בהם שימוש).
ניתן להוסיף מעט קרם טרטר לסירופ הסוכר (לא חובה, מסייע בהקרשה).
ניתן להקפאה עד 3 חודשים בכלי אטום. לפני השימוש להניח במקרר למשך לילה לצורך הפשרה ולהקציף מעט לפני השימוש.
לסיכום, קרם חמאה הוא קרם נהדר ושימושי מאוד בהכנת קינוחים מעוצבים. רק תזכרו שהוא מתוק מאוד, וגם מכיל כמות קלוריות לא מבוטלת (בכל זאת, חמאה...). בהצלחה ובתיאבון, צוות האתר (: