במשך השנים התרבו בעיות הבריאות: נשירת שיער עד כדי התקרחות, פצעים בפה, בעיות שיניים, תחושת צריבה ובעירה בקיבה, הקאות ושלשולים מספר פעמים ביום, בטן נפוחה והרגשה כללית רעה ביותר. לא הבנתי מה קורה איתי והרגשתי מתוסכלת ועייפה מביקורים אצל רופאים. חלקם אפילו הגדירו אותי כ"היפוכונדרית". באחת הפעמים שמעתי מעבר לדלת את הרופא צוחק עם האחות על "הנודניקית שכל הזמן כואב לה משהו".
כשאושפזתי בבית חולים לאחר אובדן הכרה, הסתבר כי מצבי הבריאותי קשה ביותר. הייתי אז חודש לפני יום הולדתי ה- 30. לאחר בדיקות קשות וכואבות - אובחנה מחלת הצליאק.
לא האמנתי למשמע אוזניי: הרי קודם לכן עבדתי כקונדיטורית במלון! הייתי בסביבת קמח כל הזמן ולא ידעתי כמה נזק נגרם לי מעבודה יומיומית עם גלוטן?!
התחלתי לחקור מהו גלוטן, מה מותר לאכול ומה אסור ובעיקר, מה אסור: לא לאכול לחם, לא לאכול עוגות, לא להתקרב לחטיפים... הקושי הראשוני היה מחשבתי - להבין שיש צורך בשינוי משמעותי באורח החיים בכלל והתזונה בפרט, ואחר כך - הצורך להתאים את התזונה בחיי היומיום, בעבודה מחוץ לבית, הימנעות מאכילה בחברה, במסעדות וכו'.
טופלתי בהמון תרופות ובמשך שנה לאחר האשפוז הייתי בהשגחה רפואית מתמדת לתיקון הנזקים המתמשכים לגוף.
כיום ישנה מודעות גדולה יותר למחלה והבדיקות פשוטות ומהירות.
בבדיקת דם פשוטה ניתן לדעת אם אתם רגישים לגלוטן. לצליאק סימפטומים רבים, החל מאנמיה, בעיות בהתפתחות וגדילה ועוד, אך הסימפטום הנפוץ ביותר הוא כאבי בטן, התנפחות ושלשולים תכופים עם אכילת גלוטן. הימנעות מגלוטן יכולה לעצור את החמרת מצב בריאותכם ואפילו למנוע התפתחות סרטן המעי.
לתזונה השפעה מרחיקת לכת על הבריאות שלנו. חשוב להתייעץ ולתת תשומת לב לתגובות ולתחושות הגופניות שלנו - מה עושה לנו טוב ומה עושה לנו רע. אל תדחו את "תחושות הבטן" שלכם - לכו איתן והגיעו לאבחון אם אתם חשים ברע. ויפה שעה אחת קודם.
באיחולי בריאות,
נעה ווסקו, קונדיטורית ומומחית לאפייה ללא גלוטן.
|