גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | איך קובעים את טעם הקפה? |
פולי קפה
האזור בו צמחו פולי הקפה הוא שקובע את עיקרו של טעם הקפה (דרום אמריקה - טעם מתקתק ועדין, צפון אמריקה - דובדבני, המזרח הרחוק - טעם מתקתק עם ניחוח אגוזים, אוסטרליה - טעם של שוקולד ואגוזים). ישנם יותר מ-25 זנים שונים בעולם של פולי קפה שמורכבים מארומה, גוף, חומציות, טעם, איזון ושארית טעם (after-taste), כשמאפיין הארומה מתייחס לניחוח של הקפה ומאפיין הגוף מתייחס למידת העושר והכבדות של הקפה. שארית הטעם קובע את הטעם הנשאר בפה לאחר לגימת הקפה ומידת האיזון. בכל זן וסוג של פולי קפה ניתן לכמת מאפיינים אלו על פי רמות שונות החל מ'לא קיימים כלל' ועד ל'מרכיב הדומיננטי' והן אלו הקובעות את מידת האיכות והיוקרה שלו. בהשפעתם של הפולים יכול טעמו של הקפה להיות מריר, מתוק, חמצמץ, אגוזי, דובדבני, פירותי, אדמתי ועוד. מעבר לכך שבתהליך עצמו של הכנת הקפה ניתן להוסיף סירופים למיניהם המעשירים את טעמו, עצם קליית הפולים יכולה להשפיע באופן ניכר על הטעם הסופי. לדוגמא, קלייה קצרה של הפולים תיצור קפה בעל טעם חמצמץ, בעוד קלייה איטית לאורך זמן תיצור קפה שטעמו שרוף קמעה. איך מגיעים לתערובות עשירות במיוחד?מני סולומון סמנכ"ל השיווק של חברת 'פאוזה':"תערובות עשירות מאופיינות בשילוב של זני קפה שונים אשר נקלו בטמפרטורות שונות, השילוב יוצר קרמה עשירה יותר וטעמים מגוונים ומפתיעים, כולם ככולם על טהרת הזנים וללא תוספת טעם מלאכותי ואו טבעי". איך מומלץ לשמור פולים בבית?פולי קפה אשר נחשפים לאור השמש ולאויר שומרים על טעמם המקורי משך שבועיים לערך, במידה ולא צורכים רצוי לשמור את פולי הקפה בכלי אטום לאויר וחשוך.פולי קפה אשר נחשפים לאור השמש ולאויר שומרים על טעמם המקורי משך שבועיים לערך, במידה ולא צורכים רצוי לשמור את פולי הקפה בכלי אטום לאויר וחשוך. מהם הטעמים שהישראלים הכי אוהבים?הישראלים אוהבים טעמים מאוזנים ובעיקר מתוקים, נשים נוטות לאהוב קפה חלש על בסיס חלב וגברים אוהבים את הקפה מעט יותר מחוזק ורצוי שיהיה מתוק. פאוזה - מובילת פתרונות השתייה לעסקים, מקבוצת מי עדן, משווקת בישראל מגוון מכונות ומוצרים של מותגי הקפה המובילים בעולם: |