גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | ביקורת מסעדות | » | עודד מבקר: הבר היווני "ניקוס גאליס" |
זה היה בצהרי יום שישי אביבי. אני וידידתי הקולינארית, צביה, החלטנו לנשנש משהו קליל, שכן ציפתה לכל אחד מאיתנו ארוחת ערב משפחתית. נמל תל אביב היה מתאים מאוד לטעימות קלות, מאחר שבשעות אלו לא היה צפוף מדי ובתקופה זו מזג האוויר היה נוח.
עודד מלך, מבקר אוכל, 17.10.2012
נזכרתי שבמתחם הנמל נפתח זה לא מכבר בר יווני - "ניקוס גאליס". הבר היווני בבעלות בעליו של מסעדת "אגאדיר", שהינה רשת המבורגרים ותפריט עשיר, ואחת מהן שוכנת ממול הבר. "ניקוס גאליס" בעל מספר קטן של שולחנות ועדיין אינו הומה וצפוף. כנראה טרם גילו אותו. התפריט מוגש בסגנון יווני, ואת המנות מרכיבים בנוכחות האורחים. הרעב תקף אותנו והחלטנו להיכנס.
בכניסה קידם אותנו שיפוד גדול של פרגית ובשר עגל שהסתובב לאיטו, כולו עסיסי ומדיף ריחות מגרים של בשר צלוי, ריח שהפעיל לנו את בלוטות הרעב. אפשר היה להזמין אמנם שיפודי אנטריקוט או רק פרגית, אך אני לא יכולתי לוותר על השיפוד שהסתובב מולנו. הזמנתי עבורי פרגית-עגל בתוך פיתה תוצרת הבית כשהיא מגולגלת. ידידתי, שהעדיפה לאכול עם סכין ומזלג, הזמינה את מנתה על צלחת.
המנה עבורי הוגשה בתוך הפיתה, בתוכה הונחו בשפע נתחי בשר פרגית, מעליהם נמרח יוגורט, רסק עגבניות חריף, לטעמי, גבעול בצל ירוק ומעל טחינה סמיכה. כל המנה גולגלה ומפתחה בצבצו נתחי הבשר המתובלים ומגוון הצבע של העגבניות והבצל. מנתה של ידידתי הכילה את הפיתה, שתובלה ברסק עגבניות, עליה הונחו נתחים משיפודי אנטריקוט ופרגית. התיבול נעשה לפי בקשתה, עם עמבה, וגם יוגורט ובצל.
הזמנו מנת צ'יפס שהיה קריספי וחם ישר מהטיגון. לשתייה, הזמנו לידידתי כוס בירה צוננת מהחבית ועבורי כוסית אוזו, בדיוק כפי ששותים ביוון.
הפיתה הייתה רכה ועשויה היטב. בשר הפרגית היה רך ונימוח בפה בקלות ותובל בטוב טעם - מלח בדיוק בכמות הנחוצה ומעט פלפל שחור. כל התוספות התמזגו יחד בעדינות ורכות וגרמו לחגיגה בכל ביס שהוכנס לפי. צביה נהנתה מכל נתח של אנטריקוט ופרגית שהיו רכים. עסיסיותם הרטיבה את מצע הפיתה שהשתלבה היטב עם התוספות.
המקום החביב, הקטן והצנוע, הצליח להגביר בנו את התחושה כאילו אנו נמצאים בחופשה ביוון ואם נגזים מעט - הרגשנו כאילו אנחנו תושבי אחד האיים היוונים, וזאת למרות שמיקומו של הבר הקטן הזה אינו בטברנה ולא זכה בחוף ים מולו.
המחירים היו שווים לכל נפש: מנת פיתה מגולגלת או בצלחת משני סוגי הבשר 26 ₪, צ'יפס 15 ₪, בירה 17 ₪ ואוזו 20 ₪. סך הכול לזוג הוצאנו 104 ₪. לדעת שנינו, הנשנוש היה ערב לחיך, הכמות הספיקה לאכילת משהו קל ומרענן והמחיר סביר בהחלט. זו הייתה הנאה מושלמת לארוחה קלה באווירה יוונית.
בסיום הארוחה נשאלנו על ידי עובד הדלפק המכין את המנות, אם נהנינו. "מאוד", השבנו והוספנו, ש"זו הפעם הראשונה שלנו אצלם וכי ודאי נחזור שוב." ואכן, לאחר מספר שבועות אבי ואני סעדנו אצלם, אך זה כבר לכתבה אחרת...
כתובת: התערוכה 3, נמל תל אביב, תל אביב.
טלפון: 03-6042060.
כנסו לקרוא גם על:
מסעדות: מה באמת כדאי לאכול?
עונת החתונות: מה לאכול?
הרגלי אכילה
עודד מלך, מבקר מסעדות.