דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 49 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מאפה חם חם
מומלץ לספוג את השמן כמה שיותר
  • 1 לשים את מצרכי הבצק בקערה עד שמגיעים למרקם אחיד ונוח לעבודה למשך כ- 10 דקות. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך כשעה.
  • 2 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק. יוצרים צורות (אני עשיתי עיגולים ומלבנים) בגודל הרצוי - עיגול בעזרת כוס הפוכה ומלבנים בעזרת סכין לחיתוך פיצה. מניחים על משטח העבודה, מכסים במגבת ומשאירים כך במשך לפחות כחצי שעה.
  • 3 בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר למשך לפחות כ- 15-20 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את הלימון הסחוט.
  • 4 מחממים שמן בסיר או מחבת (לחמם כוס וחצי שמן - הכמות הכתובה במצרכים היא כמות מוערכת הנספגת - ראו מידע נוסף). מטגנים את המאפה משני הצדדים עד להשחמה. במהלך הטיגון הבצק מתנפח ונוצר חלל בתוך המאפה. לאחר הטיגון מעבירים לצלחת עם נייר סופג, טובלים כל צד בסירופ למשך כמה שניות ומניחים בצלחת הגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד כוס תה עם נענע.

כמות השמן לטיגון במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת במאפים החמים במהלך הטיגון. יש להשתמש בכוס וחצי שמן לטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 25.3% 6.5% 68.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב