גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | טיפים והמלצות | » | התאמת נתח הבשר לסוג המנה |
יש לכם שיגעון לבשר ובא לכם לדעת איך להתאים כל סוג בשר למנה? אומנות הבשר מתגמלת במיוחד כאשר יודעים כיצד לבחור את הנתחים המדויקים, כמו גם לטפל בהם באופן שיוציא מהם את המיטב. מהמבורגרים, סטייקים ועד לבישולי מעשנות, הכנו עבורכם את המדריך הנרחב ביותר שבזכותו אף פעם לא תהיה לכם טעות. קדימה, שנצא לדרך?
מערכת foodsdictionary, 08.12.2022, תוכן שיווקי
עכשיו תדעו לבחור נכון את הבשר בהתאם למה שאתם מכינים
איזה נתח יתאים לנו לצלייה בתנור?זוהי אולי הדרך הפשוטה ביותר להכין בשר בקר, אך גם אחת הדרכים הטעימות, ולכן היא כל כך פופולארית. אפשר לאכול אותה בקיץ כמו גם בחורף, היא מזינה ויכולה להתאים לכל בני המשפחה. חשבתם איזה נתח בשר מתאים לצלייה בתנור והתבלבלתם מהעצות? כדאי לדעת כי פילה, סינטה, אסאדו, צלי כתף, פיקניה ובריסקט הם הנתחים הטובים ביותר לצלייה, אך גם כדאי לדעת שכל אחד מהם דורש טיפול אחר. למשל יש נתחים שדורשים צלייה קצרה ויש נתחים שדורשים צלייה ארוכה יותר, ובכדי לקבל את ההמלצות עבור כל נתח ונתח יש להתייעץ עם הקצב או עם מביני עניין בתחום. כמו כן, ניתן להיעזר במחירון קצביה ולקבל החלטה על הנתח המושלם. להכין את ההמבורגר הכי טעיםאחד המאכלים האהובים על ישראלים ובכלל בעולם הוא המבורגר. את השאלה איזה נתח בשר מתאים להכנת המבורגר ביתי ניתן לחלק לכמה תשובות. ראשית כל, כדאי לדעת שיש לעשות שימוש בנתחים עם שומן, שכן בהמבורגר טוב צריך להיות לפחות 20% שומן. השומן הוא מה שהופך את ההמבורגר לעסיסי כל כך וחשיבותו גדולה להצלחת התהליך, לכן יש לשלב אותו גם בבשר וגם להוסיף אותו כשומן בפני עצמו. מבחינת סוג הנתח מומלץ לעשות שימוש באסאדו ונתחי אונטריב וצוואר. ניתן לקחת סוג אחד או לשלב כמה סוגים, ומומלץ להוסיף לתערובת שומן כבש. ומה לגבי השאלה איזה נתח מתאים לקבב טוב? ההמלצה היא שוב לעשות שימוש בבשר שמן ולהוסיף כמובן שומן כבש. מומלץ מאוד לעשות שימוש בשפונדרה או בצלעות שנחשבים למלאים בשומן ולכן הם מתאימים במיוחד להכנת קבב עסיסי. עישון בשר: הטרנד הכי גדול בארץמדובר על אחד הטרנדים המובילים בבישול ונראה שכל אחד בונה לעצמו מעשנה בחצר או במרפסת. הבישול במעשנה הוא ארוך ממש על גבול הטקס, שכן מדובר באומנות של ממש שמצריכה שעות של עבודה. עם זאת, התוצאה משתלמת בכל מצב שהוא. השאלה היא האם אנשים יודעים איזה נתח בשר במיוחד מתאים לעישון? לרוב לא, אבל בשביל מה יש מדריכים? ניתן לומר באופן כללי שהמעשנה יכולה להתאים לסוגים רבים של דגים, חלקי עוף וכמובן בשר, אבל אם בבשר עסקינן, בשר בקר טרי על העצם, צלעות בקר, בריסקט או אסאדו יהיו טעימים במיוחד בעישון, כמו גם פיקניה, אנטיקוט ואונטריב. מומלץ לקרוא מתכונים שונים של תבלון, לבחור את הטעמים הייחודיים ולשקול גם ליישן את הבשר עם תבלינים קודם לכן במקרר הביתי, הוא הופך את טעם הבשר המוכן למדויק וייחודי. היכנסו בנוסף: מאכלי החורף המנחמיםכאשר חושבים איזה נתח בשר מתאים להכנת גולש ביתי יש לחשוב בעיקר על איזה נתח בשר מתאים לבישול ארוך. בדרך כלל, מדובר על נתחים מסוג צלי כתף וצלי זרוע, על בשר צוואר וצלעות וגם זנב ובשר ראש ולחי. אם השאלה היא איזה נתח בשר מתאים להכנת חמין ביתי כדאי לדעת שמדובר על אותם הבשרים, רק שלחמין יתאימו גם נתחי אוסובוקו או אסאדו (עם ובלי עצם). לא מדובר על נתחי בשר זולים, אך לא כדאי להתפשר עליהם. כשמדובר על תבשיל חורף מנחם, מלא בטעמים ומזין המומלץ לכל המשפחה במיוחד בסופי השבוע הקרירים של החורף, כדאי להכין סיר גדול ממנו המשפחה יכולה לזלול במהלך כל סוף השבוע. ולאוהבי האוכל האסיאתי?אוהבים לאכול אוכל אסיאתי טעים? רוצים לדעת להכין את המנות המוקפצות המדהימות עם הבקר? לא מדובר על תהליך קל, שכן האוכל האסיאתי רחוק מהאוכל המזרח תיכוני עליו כולנו גדלים, אך מי שירצה לעשות זאת ימצא לא מעט מתכונים אסיאתיים מצוינים שיהיו שימושיים. כדאי לעשות שימוש בחומרי גלם מקוריים מהמזרח אותם ניתן למצוא בכל סופר. התשובה לשאלה איזה נתח בשר מתאים למוקפץ פשוטה למדי - מדובר על חלקי בשר ללא הרבה שומן. להבדיל מסוגי הנתחים עליהם דיברנו קודם, במקרה של הקפצה יש לעשות שימוש בנתחים בהם אין שרירים או שומן, לדוגמא פילה או סינטה חתוכים לרצועות דקות. לסיכוםלכל מנה שתרצו להכין בעצמכם כדאי להתאים את סוג הבשר המתאים. ידוע כי חלק גדול בהצלחת המנה היא בחירת סוג הבשר ולכן אין לדלג על שלב חשוב זה, כמו שאין לזלזל בו. בדקו מחירים, רכשו במקומות איכותיים והקפידו על הוראות ההכנה מבחינת זמן הבישול. בתיאבון! (: |