גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | איך להכין | » | איך מכינים המבורגר ביתי: המדריך המלא |
עוד בימי קדם היה ידוע שבני האדם צרכו בשר בצורות שונות, אולם כאשר מנסים לאתר מהיכן הגיע אלינו ההמבורגר - מרבית האנשים חושבים שמדובר במאכל אמריקאי. מקורות מראים שבימי המצרים הקדמונים החלו לאכול את הקציצה העסיסית הנודעת בשמה "המבורגר" - כל הפרטים לפניכם!
מערכת foodsdictionary, 24.08.2017
איזו תוספת אתם אוהבים על ההמבורגר שלכם?
ההיסטוריה של ההמבורגרלאורך דורות רבים הבשר הטחון עוצב לצורת קציצות בגדלים שונים, ונאכל תחת שמות מגוונים ברחבי העולם. עד המאה ה- 15 נחשב הבשר הטחון למעדן ואכילתו היתה נפוצה בכל רחבי אירופה אך קשה לדעת כיצד בדיוק הוא הוכן. את ההמבורגר המודרני, כפי שאנחנו מכירים אותו כיום, החלו להגיש במהלך המאה ה- 17 כמנה מהמטבח הרוסי שמזכירה את "סטייק הטרטר" שאנחנו מכירים כיום. המנה הזו הגיעה על ספינות לנמל המבורג בגרמניה. עד תחילת המאה ה- 18, הפך סטייק הטרטר למנה גרמנית לחלוטין אך עם שינוי קולינרי קטן - הבשר הוגש בצורת סטייק. במהלך המאה ה- 19, הקציצה הגרמנית עוברת טוויסט נוסף ועולה על ספינות הנוסעים הגדולות היישר לעולם המערבי החדש - ניו יורק, ושם היא הופכת ל"המבורג סטייק". המבורגר והעיר הגדולהטעמו של ההמבורגר לא הזכיר ולו במעט את טעמה של הקציצה כפי שאנו מכירים אותה כיום. באותו זמן, נהוג היה להגיש את ההמבורגר כגוש בשר טחון ממולח ומעושן, מצופה בפירורי לחם ומעורבב עם חתיכות בצל. צורת ההגשה הזכירה מעט את המראה של ההמבורגר העדכני - נהוג היה לאכול אותו עם שתי פרוסות לחם, אותן לימים החליפה לחמניית ההמבורגר. באותו זמן, בשל משך ההפלגה הארוך, הושם דגש רב על עמידות הבשר ופחות על טעמו - לכן הומלח ועושן. ראוי להדגיש שהצרכנים הראשונים של קציצת ההמבורגר באמריקה היו מהגרים יהודיים-גרמניים שהחלו להכין את קציצת ההמבורגר מחומרים טריים במעוז מושבם בניו יורק. ככל שעבר הזמן, ההמבורגר התפשט למקומות נוספים ברחבי אמריקה אך נחשב למאכל שאותו צורכים בני המעמדות הנמוכים. רבים החלו להוסיף גבינה להמבורגר, דבר המזוהה כל כך עם המטבח האמריקאי בכלל ועם אכילת ההמבורגר בפרט. עצם פעולה זו הביאה ליצירתו של הצ'יזבורגר שהחל להיות נפוץ רק בשנות ה- 20 של תחילת המאה הקודמת. האם בישראל אוהבים המבורגר?מיותר לציין שישראל ידועה בצריכת בשר גבוהה ביותר, כך שמיותר לציין שלמעלה מ- 12% מהמסעדות מוגדרות כהמבורגריות. צריכת ההמבורגר התרחבה מאוד, זאת בזכות כניסתן של רשתות עולמיות שונות ורשתות מקומיות האהובות על החך הישראלי. מרבית הישראלים אוהבים את הבשר שלהם עשוי במידת העשייה Medium Well כפי שנהוג לומר בשפה המקצועית. הישראלים מעדיפים שההמבורגר שלהם יוגש במשקל בינוני אותו הם יוכלו לסיים מהצלחת. במסעדות השונות ניתן להזמין המבורגר עם תוספות מגוונות שמוגשות על ההמבורגר עצמו (מונחות על הקציצה: בצל מטוגן, פטריות, אננס בצ'ילי, ביצת עין ועוד) או כתוספת בצלחת. לצד ההמבורגר הקלאסי, פיתחו גם גרסאות מיוחדות למנה האהובה: המבורגר טבעוני, המבורגר ממולא בפטריות ובצל, והמבורגרים שמתאימים לצליאקים עם לחמניות ללא גלוטן. כמובן שאת המנה מגישים עם תוספות מגוונות, כמו הום פרייז, סלט קולסלאו ושעועית ירוקה, אך האהובה והמפורסמת ביותר היא כמובן הצ'יפס - דק, עבה או בזיגזג. לקריאה נוספת: כמה טיפים להכנת ההמבורגר המנצחאם אתם רוצים להכין המבורגר ביתי שיהיה כמה שיותר דומה בטעם ובמרקם להמבורגר מהמסעדה האהובה עליכם ישנם כמה דגשים שחשוב לשים עליהם דגש, החל מבחירת הבשר ועד להגשת המנה המוגמרת:
מה מידת העשייה המועדפת עליכם?
אז איך מכינים המבורגר ביתי מנצח?להלן מתכון פשוט להכנה של המבורגר ביתי עם צ'יפס אפוי: ההמבורגר:
הצ'יפס האפוי:
תהליך הכנת ההמבורגר:
תהליך הכנת הצ'יפס:
הקליקו הקליקו בנוסף: מבחר מתכוני המבורגר טעימים רעיונות לשדרוג המנהניתן להוסיף תוספות שונות על ההמבורגר עצמו - ממש כמו בהמבורגריות האהובות:
לסיכוםההמבורגר עבר תהפוכות שונות עד שהגיע לצורתו העדכנית אותה מגישים כיום בכל רחבי העולם. כל אחד אוהב את ההמבורגר שלו קצת אחרת - יש מי שאוהב את הקציצה עשויה לחלוטין עם רטבים ויש מי שאוהב את ההמבורגר שלו עם אינספור תוספות. כל עוד הבשר איכותי ומוגש בין שתי לחמניות זה לא באמת משנה מה ילווה אותו - המבורגר זה המבורגר. בינינו, אין עליו. בתיאבון חברים (: |