גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערכים תזונתיים | » | חומרים משמרים |
חומרים משמרים הם תוספי מזון. תוספי מזון אלו שומרים, כשמם הם, על מוצרי המזון לאורך טווח. כלומר, חומר משמר מתווסף למזון, דבר שמחד גיסא אינו חיוני לצרכן, אך מאידך גיסא מגן עליו מפני זיהומים וקילקול המזון, על מנת לשמרו כמזון אכיל לפרק זמן ארוך, דבר המועיל ליצרנים, שכן פרק הזמן שהם יכולים למכור את מוצר המזון הינו ארוך יותר עקב אי קילקולו.
כאמור, החומרים המשמרים נועדו כדי להגן על המזונות מפני קילקולם, מפני חיידקים, פטריות ועובש, ע"י כך שהם מונעים מהחמצן להיות במגע עם המזון ועם החיידקים, דבר העלול לגרום להתרבות החיידקים במזון ולקילקולו המהיר. אולם, למרות שהחומרים המשמרים מגנים על המזון אותו אנו מכניסים לגופנו, הם גם מזיקים לגופנו במידה מסוימת. לכן, ישנו פיקוח על כמות החומרים המשמרים שהיצרנים מוסיפים למזון אותו הם מייצרים. באיחוד האירופי בכלל ובישראל בפרט, הסימון לחומרים המשמרים על גבי המוצרים מתבטא באות האנגלית E. בארה"ב מציינים את החומרים המשמרים במספרי FD&C (אוכל, תרופות וקוסמטיקה).
לא מצליחים לשמור על אורח חיים בריא לטווח ארוך?
אלו הכלים שיעזרו לכם לחיות בריא יותר!