דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גוז`גיזה
גוז`גיזה
גוז`גיזה
סמבוסק בוכרי במילוי בשר טלה ובצל

מצרכים למתכון

19 מנות/יחידות, 139 גרם למנה\יחידה (18-20 מאפים בוכרים (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה קמח, סוכר ושמרים יחד, יוצרים גומה ומוסיפים מיונז ומים פושרים בהדרגה. את המלח, השמן והאניס מוסיפים לקראת הסוף ולשים עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 בינתיים במחבת יציקה גדולה (עם ציפוי טפלון/קרמי) מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד ריכוך והזהבה קלה, ומוציאים לכלי נפרד. באותה מחבת מחממים כף שמן נוספת וסוגרים ומטגנים את הבשר הקצוץ תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבשר משנה את צבעו ומזהיב מעט (כ- 10 דקות). מוסיפים את הבצל המטוגן, התבלינים והמלח, מערבבים עוד כדקה-שתיים ומוכן. מצננים.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 18-20 כדורים. מכסים ומשהים כרבע שעה. על משטח מעט משומן מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים במרכז כף גדושה בערך מהמלית. סוגרים למעין צורה של פרח ומניחים על התבנית כשהצד של הסגירה כלפי מטה. ניתן לסגור גם בצורת משולש או ריבוע.
  • 4 מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים שומשום וקצח, ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)315226
חלבונים (גרם)14.53 10.42
פחמימות (גרם)3525
מתוכן סוכרים (גרם)2.07 1.48
שומנים (גרם)13.02 9.33
מתוכם שומן רווי (גרם)3.56 2.55
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)47.79 34.26
נתרן (מ"ג)374.3268.36
סיבים תזונתיים (גרם)0.56 0.4
מים (גרם)68.3949.04
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.033.6
ויטמין B (מ"ג)3.122.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.08
ויטמין B3 (מ"ג)2.531.81
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.428.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.990.71
ויטמין C (מ"ג)1.441.03
ויטמין D (מק"ג)0.060.04
ויטמין E (מ"ג)0.090.07
ויטמין K (מק"ג)2.271.63
סידן (מ"ג)37.6526.99
ברזל (מ"ג)0.970.7
מגנזיום (מ"ג)13.389.6
זרחן (מ"ג)90.9765.23
אבץ (מ"ג)1.841.32
אשלגן (מ"ג)188.11134.87
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.60.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.222.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.942.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 20.8% 23.2% 55.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה