דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלוב
פלוב
פלוב
פלוב בוכרי ביתי

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 234 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הבשר לקוביות קטנות, מבשלים במים בסיר נפרד כשעה וחצי-שעתיים בישול חלקי ומסננים מנוזלים.
  • 2 מחממים את השמן בסיר יציקה (כ- 4 ליטר), מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה (אפילו חרוך מעט - מוסיף לטעם). מוציאים את הבצל לכלי נפרד. מוסיפים לשמן את קוביות הבשר ושומן הכבש, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
  • 3 מחזירים את הבצל לסיר עם הבשר, מוסיפים את הגזר והתבלינים, וממשיכים לערבב עד לריכוך והזהבה קלה של רצועות הגזר.
  • 4 מניחים במרכז הבשר והירקות ראש שום שלם ומסביב מפזרים את עלי הדפנה. שוטפים את האורז, מסננים ומוסיפים מעל הבשר והירקות.
  • 5 מערבבים ב- 2 כוסות מים רותחים את אבקת מרק העוף ומוסיפים לסיר. לאחר מכן שוב מוסיפים מים רותחים (לפי הצורך) עד שיכסו כ- 3 ס"מ מעל פני האורז. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים מספר גומות באורז ומביאים לרתיחה.
  • 6 עוטפים את מכסה הסיר במגבת לחה ומכסים את הסיר. מבשלים על אש קטנה למשך כשעה. מתקבל מעדן פלוב בוכרי שמתאים מאוד לארוחות הקידוש.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר יציקה (כ- 4 ליטר).

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)333142
חלבונים (גרם)24.39 10.41
פחמימות (גרם)219
מתוכן סוכרים (גרם)4.22 1.8
שומנים (גרם)16.78 7.16
מתוכם שומן רווי (גרם)4.8 2.05
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.230.1
כולסטרול (מ"ג)69.32 29.59
נתרן (מ"ג)663.05283.05
סיבים תזונתיים (גרם)3.02 1.29
מים (גרם)147.763.05
ויטמין A (מק"ג)412.39176.05
ויטמין B (מ"ג)6.92.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.11
ויטמין B3 (מ"ג)4.822.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.920.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.730.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.929.36
ויטמין B12 (מק"ג)4.31.84
ויטמין C (מ"ג)6.642.84
ויטמין E (מ"ג)0.810.34
ויטמין K (מק"ג)7.13.03
סידן (מ"ג)49.6421.19
ברזל (מ"ג)3.341.42
מגנזיום (מ"ג)45.4619.41
זרחן (מ"ג)245.4104.76
אבץ (מ"ג)4.722.02
אשלגן (מ"ג)549.93234.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.350.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.830.78
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.70.72

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 25.9% 37.7% 31.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.