דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אושפלאו בוכרי
אושפלאו בוכרי
מעדן בוכרי שמתאים גם לט"ו בשבט

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 347 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • צלעות בקר - 800 גרם
    בשר בקר מספר 2 (צלעות)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים דק
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    קלופים ומגורדים גס
  • ציר בקר - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
  • צימוקים - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם)
  • שזיף מיובש - 7.5 יחידות - סה"כ (83 גרם)
    7-8 יחידות ללא גלעין
  • שום - 4 שיניים
    חתוכות לקוביות
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • בהרט - כפית שטוחה
  • אורז יסמין - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    שטוף ומסונן
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את בשר הבקר בסיר לחץ כ- 20 דקות (או כשעתיים בסיר רגיל), מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים את מי הבישול.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה. חותכים את הבשר לקוביות בגודל הרצוי, מוסיפים לסיר וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים כחצי כוס ציר בקר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים את הצימוקים, השזיפים והשום, מערבבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב. מוסיפים כ- 3.5 כוסות ציר בקר, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
  • 4 מוסיפים את האורז, משאירים כ- 5 דקות על להבה גבוהה ומנמיכים ללהבה נמוכה מאוד, מכסים במכסה עטוף במגבת ומבשלים עוד כ- 45 דקות לפחות. רצוי להשאיר את הסיר עם מכסה סגור לעוד כ- 45 דקות לפחות לפני הגשה. הרי לכם אושפלאו בוכרי מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)610176
חלבונים (גרם)29.38 8.48
פחמימות (גרם)5215
מתוכן סוכרים (גרם)12.64 3.65
שומנים (גרם)32.03 9.24
מתוכם שומן רווי (גרם)11.64 3.36
כולסטרול (מ"ג)84 24.23
נתרן (מ"ג)1,195344.83
סיבים תזונתיים (גרם)2.55 0.74
מים (גרם)223.4364.46
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)251.1472.45
ויטמין B (מ"ג)6.581.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.350.1
ויטמין B3 (מ"ג)5.071.46
ויטמין B5 (מ"ג)0.50.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.480.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.574.78
ויטמין B12 (מק"ג)2.560.74
ויטמין C (מ"ג)4.181.2
ויטמין E (מ"ג)0.380.11
ויטמין K (מק"ג)11.183.23
סידן (מ"ג)60.8517.55
ברזל (מ"ג)3.250.94
מגנזיום (מ"ג)43.6312.59
זרחן (מ"ג)257.5274.29
אבץ (מ"ג)5.91.7
אשלגן (מ"ג)864.56249.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 27.7% 25.4% 44.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.