דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

בוכרי

המטבח הבוכרי מציע אוכל מגוון וטעים שעומד במרכז התרבות הבוכרית והוא מבוסס על מרכיבים פשוטים ולא יקרים יחסית. בבתים הבוכרים שמים דגש רב בכיבוד האורחים באוכל הבוכרי הייחודי. המטבח הבוכרי מאופיין באוכל עם שימוש רב באורז, בשר וירקות, כשהמאכל הלאומי שלהם, הנקרא "אושפלו" (או "אושפלוב"), מרכז את כל המרכיבים האלו לכדי מנה מצוינת של גזר, בצל, עוף, בשר ואורז. האושפלו עבר בין המטבחים השונים וכעת לכל מטבח יש את הגרסא שלו למעדן הבוכרי הטעים הזה. מתכונים בוכריים נוספים הם מרק הדושפרה, מאפה הגושטגידז`ה והאויסבו (חמין בוכרי המבוסס על אורז). בואו ללמוד איך להכין אוכל בוכרי אסלי אמיתי, בהכנה ביתית וטעימה במיוחד.