דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אושפלאו בשר בקר
אושפלאו בשר בקר
אושפלאו בשר בקר
תבשיל בוכרי נפלא למנה העיקרית

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 689 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • כתף בקר - 650 גרם
    600-700 גרם בשר כתף או שריר
  • מים - 10 כוסות - סה"כ (2.4 ליטר)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 5 שיניים
    קצוצות
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הבצל והשום
  • גזרים - 10 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (2.38 ק"ג)
    חתוכים לגפרורים
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • בהרט -  כפיות שטוחות
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
  • אורז פרסי קלאסי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    או בסמטי (עדיף פרסי)
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הבשר עד לרתיחה ולסנן את המים.
  • 2 להוסיף כ- 10 כוסות מים ולבשל את נתח הבשר למשך כשעה.
  • 3 לחתוך את הבשר לאחר הקירור לרצועות בגודל של 1x2 ס"מ, ולשמור את מי הבישול.
  • 4 לקצוץ את הבצל והשום ולטגן בשמן (4 כפות) עד להזהבה. להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עוד כ- 7 דקות.
  • 5 להוסיף 4 כוסות מציר הבישול (יש צורך בעוד כ- 3 כוסות לאחר מכן) ולבשל עוד כחצי שעה. להוסיף את הגזרים ולבשל עוד כרבע שעה. לתבל במלח, פלפל שחור, בהרט וקינמון.
  • 6 לשטוף את האורז, להוסיף לסיר, להוסיף את השמן (6 כפות), להוסיף עוד כ- 3 כוסות מהציר ולערבב היטב (לבדוק שהנוזלים בגובה האורז בערך).
  • 7 להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)44464
חלבונים (גרם)23.95 3.47
פחמימות (גרם)528
מתוכן סוכרים (גרם)10.86 1.58
שומנים (גרם)16.19 2.35
מתוכם שומן רווי (גרם)2.81 0.41
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.20.03
כולסטרול (מ"ג)56.33 8.17
נתרן (מ"ג)986.58143.12
סיבים תזונתיים (גרם)9.64 1.4
מים (גרם)585.9785
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2,253326.86
ויטמין B (מ"ג)8.41.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.320.05
ויטמין B3 (מ"ג)5.540.8
ויטמין B5 (מ"ג)1.30.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.930.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.327.01
ויטמין B12 (מק"ג)3.730.54
ויטמין C (מ"ג)12.651.83
ויטמין E (מ"ג)2.860.42
ויטמין K (מק"ג)36.895.35
סידן (מ"ג)108.9815.81
ברזל (מ"ג)3.010.44
מגנזיום (מ"ג)52.637.63
זרחן (מ"ג)260.837.83
אבץ (מ"ג)4.480.65
אשלגן (מ"ג)957.22138.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 15.8% 23.4% 51.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.