דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 689 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • כתף בקר - 650 גרם
    600-700 גרם בשר כתף או שריר
  • מים - 10 כוסות - סה"כ (2.4 ליטר)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 5 שיניים
    קצוצות
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הבצל והשום
  • גזר - 10 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (2.38 ק"ג)
    חתוכים לגפרורים
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • בהרט -  כפיות שטוחות
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
  • אורז פרסי קלאסי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    או בסמטי (עדיף פרסי)
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אושפלאו בשר בקר
תבשיל בוכרי נפלא למנה העיקרית
  • 1 לבשל את הבשר עד לרתיחה ולסנן את המים.
  • 2 להוסיף כ- 10 כוסות מים ולבשל את נתח הבשר למשך כשעה.
  • 3 לחתוך את הבשר לאחר הקירור לרצועות בגודל של 1x2 ס"מ, ולשמור את מי הבישול.
  • 4 לקצוץ את הבצל והשום ולטגן בשמן (4 כפות) עד להזהבה. להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עוד כ- 7 דקות.
  • 5 להוסיף 4 כוסות מציר הבישול (יש צורך בעוד כ- 3 כוסות לאחר מכן) ולבשל עוד כחצי שעה. להוסיף את הגזרים ולבשל עוד כרבע שעה. לתבל במלח, פלפל שחור, בהרט וקינמון.
  • 6 לשטוף את האורז, להוסיף לסיר, להוסיף את השמן (6 כפות), להוסיף עוד כ- 3 כוסות מהציר ולערבב היטב (לבדוק שהנוזלים בגובה האורז בערך).
  • 7 להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 15.8% 23.4% 51.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב