1. בסיר מטגנים בצל בשמן עד הזהבה קלה.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים, מטגנים עד שהבשר משנה צבעו לאפור.
3. מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים.
4. מוסיפים כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הבשר לפחות כשעה עד צמצום נוזלים (אם כל המים נספגו ניתן להוסיף מים לפי הצורך).
5. מגבירים את הלהבה, מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
6. מוסיפים את השמיר הקצוץ והאורז ומערבבים.
7. ממשיכים בבישול על להבה גבוהה כ- 2 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ- 15-20 דקות עם מכסה סגור עטוף במגבת.
8. מכבים את הגז ומשאירים את הסיר לפחות כ- 20 דקות עם מכסה סגור, והרי לכם בחש טעים ביותר מהמטבח הבוכרי.
9. מגישים ובתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערות: אפשר לשלב כוסברה יחד עם השמיר - אני אישית אוהבת את הטעם של השמיר יותר. אפשר להוסיף מעט שומן כבש לתבשיל - מעשיר את התבשיל. אפשרי להשתמש גם באורז עגול, אך יש לקחת בחשבון שלסוג אורז זה לוקח יותר זמן להתבשל.