מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 347 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מעדן בוכרי שמתאים גם לט"ו בשבט
- 1 מבשלים את בשר הבקר בסיר לחץ כ- 20 דקות (או כשעתיים בסיר רגיל), מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים את מי הבישול.
- 2 מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה. חותכים את הבשר לקוביות בגודל הרצוי, מוסיפים לסיר וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים כחצי כוס ציר בקר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות נוספות.
- 3 מוסיפים את הצימוקים, השזיפים והשום, מערבבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב. מוסיפים כ- 3.5 כוסות ציר בקר, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
- 4 מוסיפים את האורז, משאירים כ- 5 דקות על להבה גבוהה ומנמיכים ללהבה נמוכה מאוד, מכסים במכסה עטוף במגבת ומבשלים עוד כ- 45 דקות לפחות. רצוי להשאיר את הסיר עם מכסה סגור לעוד כ- 45 דקות לפחות לפני הגשה. הרי לכם אושפלאו בוכרי מושלם!
- 5 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
הצעת הגשה: הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.2% |
27.7% |
25.4% |
44.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב