דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אסלאמבולי פולאו
אסלאמבולי פולאו
אסלאמבולי פולאו
מעדן פרסי עם בשר ואורז

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 437 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 משרים את האורז במים לפחות כשעתיים ומסננים.
  • 2 מבשלים את בשר הבקר במים (20 דקות בסיר לחץ או שעתיים בסיר רגיל), מצננים וחותכים לקוביות בינוניות.
  • 3 מטגנים בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את השום הכתוש לעוד כ- 2 דקות טיגון ומערבבים. מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב קל.
  • 4 מוסיפים את התבלינים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הרסק לעוד ערבוב קל. מוסיפים גם את העגבניות המגורדות (חוצים אותן ל- 2 ומגרדים בפומפייה עד שמגיעים לקליפה).
  • 5 מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול לעוד כ- 20 דקות עד צמצום הנוזלים. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
  • 6 מוסיפים את האורז, מערבבים, ממשיכים בבישול לעוד כ- 5 דקות, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה וממשיכים בבישול לעוד כ- 40-45 דקות עם מכסה עטוף במגבת. בעיקרון כעת התבשיל מוכן... אני החלטתי שהוא מתאים לשבת בצהריים אז הנחתי אותו על הפלטה בשבת בבוקר לעוד כ- 4-5 שעות של חימום.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)35481
חלבונים (גרם)35.7 8.18
פחמימות (גרם)205
מתוכן סוכרים (גרם)4.22 0.97
שומנים (גרם)13.96 3.2
מתוכם שומן רווי (גרם)4.29 0.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.340.08
כולסטרול (מ"ג)97.5 22.34
נתרן (מ"ג)966.18221.35
סיבים תזונתיים (גרם)2.1 0.48
מים (גרם)333.0176.29
ליקופן (מ"ג)3.270.75
ויטמין A (מק"ג)25.895.93
ויטמין B (מ"ג)9.932.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.08
ויטמין B3 (מ"ג)7.171.64
ויטמין B5 (מ"ג)1.270.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.930.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.066.66
ויטמין B12 (מק"ג)6.451.48
ויטמין C (מ"ג)28.316.48
ויטמין E (מ"ג)0.850.2
ויטמין K (מק"ג)3.840.88
סידן (מ"ג)41.429.49
ברזל (מ"ג)4.491.03
מגנזיום (מ"ג)48.3811.08
זרחן (מ"ג)329.9975.6
אבץ (מ"ג)6.871.57
אשלגן (מ"ג)765.99175.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 19.4% 49.5% 28.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה