דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 437 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אסלאמבולי פולאו
מעדן פרסי עם בשר ואורז
  • 1 משרים את האורז במים לפחות כשעתיים ומסננים.
  • 2 מבשלים את בשר הבקר במים (20 דקות בסיר לחץ או שעתיים בסיר רגיל), מצננים וחותכים לקוביות בינוניות.
  • 3 מטגנים בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את השום הכתוש לעוד כ- 2 דקות טיגון ומערבבים. מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב קל.
  • 4 מוסיפים את התבלינים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הרסק לעוד ערבוב קל. מוסיפים גם את העגבניות המגורדות (חוצים אותן ל- 2 ומגרדים בפומפייה עד שמגיעים לקליפה).
  • 5 מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול לעוד כ- 20 דקות עד צמצום הנוזלים. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
  • 6 מוסיפים את האורז, מערבבים, ממשיכים בבישול לעוד כ- 5 דקות, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה וממשיכים בבישול לעוד כ- 40-45 דקות עם מכסה עטוף במגבת. בעיקרון כעת התבשיל מוכן... אני החלטתי שהוא מתאים לשבת בצהריים אז הנחתי אותו על הפלטה בשבת בבוקר לעוד כ- 4-5 שעות של חימום.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 19.4% 49.5% 28.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב