דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חורש סבזי
חורש סבזי
חורש סבזי
תבשיל פרסי הנחשב לבריא בעיני רבים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 492 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבשר (בשר בקר מס` 2 - צלעות) והתבלינים, מערבבים ומטגנים כ- 10 דקות. מוסיפים את המים, מחכים לרתיחה ומוסיפים את השעועית המושרית והלימונים הפרסיים (חתוכים לחצי). מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה.
  • 2 בינתיים מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים כ- 20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מעבירים את עשבי התיבול לסיר הבשר, מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט, מבשלים כשעתיים ומערבבים מדי פעם. 10 דקות לפני הסיום טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3 החורש מוכן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: עם אורז לבן (זה בעצם לא הצעה... פשוט חובה עם אורז לבן). אפשר להחליף את הבשר הבקר בגרונות הודו - יוצא מעדן!

הערך התזונתי לא כולל את הלימונים השחורים (הפרסיים). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)512104
חלבונים (גרם)29.43 5.98
פחמימות (גרם)153
מתוכן סוכרים (גרם)2.32 0.47
שומנים (גרם)37.04 7.53
מתוכם שומן רווי (גרם)12.74 2.59
כולסטרול (מ"ג)91 18.5
נתרן (מ"ג)750.02152.49
סיבים תזונתיים (גרם)4.48 0.91
מים (גרם)403.0581.95
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)83.8817.05
ויטמין B (מ"ג)5.641.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.05
ויטמין B3 (מ"ג)4.250.86
ויטמין B5 (מ"ג)0.60.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)46.29.39
ויטמין B12 (מק"ג)2.770.56
ויטמין C (מ"ג)20.864.24
ויטמין E (מ"ג)0.550.11
ויטמין K (מק"ג)190.4238.72
סידן (מ"ג)77.6315.78
ברזל (מ"ג)3.990.81
מגנזיום (מ"ג)43.068.76
זרחן (מ"ג)224.2645.6
אבץ (מ"ג)6.221.26
אשלגן (מ"ג)684.79139.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 43.2% 34.3% 17.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.84 (0.93 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה