דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 492 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חורש סבזי
תבשיל פרסי הנחשב לבריא בעיני רבים
  • 1 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבשר (בשר בקר מס` 2 - צלעות) והתבלינים, מערבבים ומטגנים כ- 10 דקות. מוסיפים את המים, מחכים לרתיחה ומוסיפים את השעועית המושרית והלימונים הפרסיים (חתוכים לחצי). מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה.
  • 2 בינתיים מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים כ- 20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מעבירים את עשבי התיבול לסיר הבשר, מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט, מבשלים כשעתיים ומערבבים מדי פעם. 10 דקות לפני הסיום טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3 החורש מוכן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: עם אורז לבן (זה בעצם לא הצעה... פשוט חובה עם אורז לבן). אפשר להחליף את הבשר הבקר בגרונות הודו - יוצא מעדן!

הערך התזונתי לא כולל את הלימונים השחורים (הפרסיים). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 43.2% 34.3% 17.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.84 (0.93 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב